Illés Akadémia-játékosok a Haladás keretében

Illés Akadémia-játékosok a Haladás keretében

Megkezdte a felkészülést a 2023/2024-es bajnokságra a Szombathelyi Haladás.

A héten új edzőjét jelentette be a Szombathelyi Haladás: a zöld-fehérek szakmai munkáját Alekszandar Jovics irányítja. Az első edzésre pedig ma került sor. Télen Katona István és Mohos Barnabás kezdhették meg a tréningeket a vasiaknál – mindketten be is mutatkoztak az NB II-ben. Mellettük a Halival indította a felkészülést Kostyák Rajmund, Szvoboda Dániel, Frák Marcell, Mayer Gergő és Horváth Arnold – közülük Arni és Gergő már debütált a csapatban, míg Frák Marci kerettag volt.

Rajtuk kívül is voltak ismerősök arcok: korábbi akadémistáink közül Mursits Roland, Bolla Gergő, Doktorics Áron, Horváth Rajmund, Nyíri Vince, Rácz Barnabás, Simut Mario Lucas, Szijjártó Ármin, Tarján Patrik és Tóth Máté is edzésre jelentkezett. Sőt, a többiekkel rótta a köröket Jagodics Márk, Szakály Attila és Schindler Olivér is. Közülük Jagó és Szaki az 1992-es korosztályunkból már éveket húztak le a Haladásban – újbóli szerződtetésükről ma számolt be a klub – míg az 1999-es Schindler Olivér 2010 és 2015 között pallérozódott az Illés Akadémián, tőlünk pedig Németországba igazolt.

A csapatra ezen a héten még orvosi vizsgálatok várnak, míg a jövő héten már felkészülési mérkőzést is játszik a Jovics-társaság: az ellenfél a felvidéki Somorja (STK Samorin) együttese lesz.