Hiába szerzett előnyt a Hali, megtartani nem tudta

Hiába szerzett előnyt a Hali, megtartani nem tudta

Újabb játékost adott az Illés Akadémia a Haladásnak: Horváth Arnold debütált!

Utolsó idegenbeli találkozójára a Baranya megyei Kozármislenybe utazott a Szombathelyi Haladás. A vasiak Mursits – Nyíri, Csonka, Bolla, Doktorics – Csilus, Zvekanov – Horváth R., Molnár R., Rácz – Borvető tizeneggyel kezdtek, azaz az Illés Akadémia növendékei közül Mursits Roland, Nyíri Vince, Bolla Gergő, Doktorics Áron, Rácz Barnabás és Horváth Rajmund kezdett. A kispadon akadémiánk egyéni képző edzője, Bosnjak Predrag mellett két jelenlegi növendékünk, Frák Marcell és Horváth Arnold foglalt helyet. A hazaiaknál a cserekapusnak van Illéses múltja: Somogyi Máté két szezont töltött Szombathelyen.

A 2. percben Nyíri Vincét birkózták le a büntetőterületen belül, a játékvezető azonban szögletet ítélt… Kiegyenlített, ám rendkívül alacsony színvonalú volt a találkozó, az első félidőben nem forogtak veszélyben a kapuk, így 0–0-val mentek szünetre a csapatok.

Sokat nem változott a játék képe a fordulás után sem, ám a 67. percben így is meg tudta szerezni a vezetést a Haladás. Doktorics Áron a bal szélről belépett a 16-oson belülre, két védőt is kicselezett, majd a rárontó kapus alatt ballal a háló közepébe lőtt, 0–1. Sokáig nem voltunk előnyben, mert négy perc múlva egyenlíteni tudott a hazai csapat, igaz, a mislenyi gól előtt úgy tűnt, hogy szabálytalankodtak Bolla Gergővel szemben. A 80. percben egy 18 méteres lövés pattant meg egy lesgyanús helyzetben lévő hazai támadón, a labda így került Mursits Roland kapujába, 2–1. Az utolsó öt percre Csonka Bonifác kiállítása miatt megfogyatkozott a Haladás. A 87. percben újoncot avatott Michal Hipp: Horváth Rajmund helyére Horváth Arnold érkezett. Doktorics Áron gólja mellett csak ez volt pozitívum a mai meccsen, a zöld-fehérek zsinórban harmadjára kaptak ki.