Bolla Gergő és Katona István is debütált a Haladásban

Bolla Gergő és Katona István is debütált a Haladásban

Vereséget szenvedett a szombathelyi csapat Borsodban. A kazincbarcikai találkozón lépett pályára először a zöld-fehéreknél bajnoki mérkőzésen Bolla Gergő és Katona István. Először volt kerettag a zöld-fehéreknél Mayer Gergő.

A válogatott szünet utáni újabb fordulóban Kazincbarcikára látogatott a Szombathelyi Haladás. Michal Hipp a Verpecz – Nyíri, Zvekanov, Devecseri, Németh M. – Csilus – Simut, Rácz, Tóth M., Doktorics – Molnár R. összeállítású csapatot küldte pályára, azaz az Illés Akadémiás múltat Nyíri Vince, Simut Mario Lucas, Rácz Barnabás, Tóth Máté és Doktorics Áron képviselte. A kispadon – többek mellett – Mursits Roland, Bolla Gergő, Katona István és Mayer Gergő kapott helyet. Katona Pisti harmadszor, Mayer Gergő először volt kerettag a Haladásban bajnoki találkozón. Arról érkeztek a hírek, hogy a hazaiaknál Megyeri Gábor és Kállai Zalán is sérüléssel bajlódik – mielőbbi visszatérést kívánunk Zalánnak – aztán a kapus vállalta a játékot, így a barcikaiaknál is volt korábbi Illés-nevelés a keretben.

A hazaiak léptek fel támadólag és a 9. percben egy büntetőből meg is szerezték a vezetést. Nem sokkal később jött az egyenlítés: Rácz Barnabás szöglete után középre fejelték ki a labdát a védők, amit Simut Mario Lucas 23 méterről – egy védőn megpattanva – a bal sarokba bombázott, 1–1. Fél óra telt el, amikor egy bedobás után nem tudott felszabadítani a Hali-védelem, Pálinkás Gergő pedig ollózó mozdulattal a rövid sarokba lőtt, 2–1. Nyíri Vince járt közel a gólhoz a 38. percben, ám 22 méteres lövése centikkel elkerülte a jobb alsó sarkot. Az első félidő hajrájában ziccerbe kerültek a hazaiak, ám Verpecz István bravúrral hárított.

Szünetben cserélt Michal Hipp: Németh Milán helyére Bolla Gergő érkezett, aki előszőr lépett pályára a Szombathelyi Haladásban bajnoki találkozón. Nem tudott helyzetet kialakítani a második játékrész első negyedórájában a Hali, így újabb cserék következtek, Csernik Kornél és Horváth Rajmund érkeztek. Élénk lett a támadójátékunk. Jobbról húzott befele a 68. percben Horváth Rajmi, 25 méteres lövését Megyeri Gábor piszkálta szögletre. Hét perc múlva Simut Mario újabb kísérleténél védett a barcikai kapus. A 82. percben újabb debütánst üdvözölhettünk, hiszen Katona István is pályára léphetett a Haliban! Sőt, a gólhoz is közel járt, hiszen Bolla Gergő beadását alig-alig fejelte mellé 6 méterről. Sajnos azonban zöld-fehér találat nem született, így az áprilist vereséggel kezdte a vasi gárda.