Mayer Gergő az Illés Akadémia harmadik idei újonca a Haladásban

Mayer Gergő az Illés Akadémia harmadik idei újonca a Haladásban

Mohos Barnabás és Katona István után Mayer Gergő is bemutatkozott Michal Hipp együttesében.

Március 12-én az FC Ajka otthonában Mohos Barnabás, április 2-án Kazincbarcikán Katona István, április 9-én pedig a Haladás Sportkomplexumban Mayer Gergő személyében avatott újoncot Michal Hipp a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. Sőt, a kazincbarcikai összecsapáson az Illés Akadémián 2012 és 2019 között pallérozódó Bolla Gergő is bemutatkozott bajnoki mérkőzésen, aki korábban gála- és kupatalálkozón már játszott a Haladásban.

Négy új fiatal labdarúgót adott tehát akadémiánk a magyar futballnak: Bolla Gergő 23, Mohos Barnabás és Mayer Gergő 17-17, Katona István 16 éves. Második meccsén Bolla már góllal is letette névjegyét: az ő találata jelentette az egyenlítést a Gyirmót ellen 3–3 során.

A Haladás vezetőedzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón is kitért az újoncavatásra:

Egyáltalán nem vagyunk könnyű helyzetben, sok a sérült a keretben. Ez azonban hozzátartozik a labdarúgáshoz. Akik ma megkapták a lehetőséget, a korábbiakban kevesebbet játszottak, mellettük pedig szívesen vetem be az Illés Akadémia játékosait is.

Mayer Gergő érthetően boldog volt a lefújást követően, hiszen átesett a tűzkeresztségen: ő az 54. Illés Akadémia-nevelés, aki bemutatkozhatott bajnoki találkozón a Haladásban.

Nagyon örülök, hogy debütálhattam, régóta vártam erre a pillanatra. Egyértelműen támadószellemben küldött pályára a mester: Molnár Rajmund labdájával be is léptem a 16-oson belülre, talán lőhettem is volna, de úgy láttam, jól érkezik Bolla Geri, így inkább passzoltam. Sajnos a lövés nem jutott el a kapuig, blokkolni tudtak a védők. Boldog vagyok, hogy bemutatkozhattam a Rohonci úton, ez még keményebb munkára sarkall!

Az Illés Akadémia U19 vezetőedzője, Horváth András természetesen a helyszínen tekintette meg a mérkőzést. A januári edzéseket Mohos Barnabás és Katona István a Haladással kezdték meg, mellettük az U19-es keretből Kovács Martin, Kostyák Rajmund, Frák Marcell, Kovács Péter, Mayer Gergő, Kovács Bence, Zsédely Bence és Bolla Bálint is tréningezett már Michal Hipp és stábjának irányítása mellett a 2023-as esztendőben.

Örömteli, hogy ismét adott az Illés Akadémia egy játékost a Haladásnak! Ráadásul nem is akárhogyan szállt be, bátor megindulása végén remek passzt adott. Gergő nagy munkabírású, bátor futballista. Védekezésben és támadásban is kezdeményező beállítottságú, a sprinttartományban eltöltött ideje kimagasló. Mint minden fiatalnak, neki is van még bőven fejlesztendő területe: én például a helyében biztosan kapura rúgtam lőttem volna az átadás helyett… Van olyan szituáció, amikor lehetünk önzőek. Remélem, hogy Barnit, Pistát és Gergőt újabbak követhetik, ezért dolgozunk nap mint nap.

Nyitókép forrása: Szombathelyi Haladás Facebook-oldala