Ajkán debütált Mohos Barnabás

Ajkán debütált Mohos Barnabás

A Haladás a hosszabbításban kapott góllal szenvedett vereséget.

A Merkantil Bank Ligában immáron a 27. fordulót rendezték meg ezen a vasárnapon: a Szombathelyi Haladás a legrövidebb idegenbeli túrájára készülhetett, hiszen Ajkán szerepeltek a vasiak. Michal Hipp a Verpecz – Nyíri, Devecseri, Németh M., Doktorics – Csilus – Csernik, Rácz, Zvekanov, Horváth R. – Molnár R. összetételű csapatot küldte pályára, azaz az Illés Akadémia egykori növendékeit Nyíri Vince, Doktorics Áron, Rácz Barnabás és Horváth Rajmund képviselték, míg a padon – többek között – Mursits Roland – Mohos Barnabás, Tóth Máté, Simut Mario Lucas és Bolla Gergő foglalt helyet. A hazaiaknál is találtunk „ismerősöket”, hiszen a kezdőcsapattal futott ki Doncsecz Levente, míg a cserék közé nevezték Nagy Benjámint és Jagodics Bencét.

Hűvös, de napsütéses idő fogadta a csapatokat. A hazaiak voltak aktívabbak, inkább a mi térfelünkön folyt a játék, ám nagy lehetőségük nem adódott. Viszont, amikor a Hali átlépett a térfélen, azonnal gólt szerzett! A 20. percben Doktorics Áron szerelt remekül a bal szélen, passza után a 16-os utáni köríven egyet fordult Molnár Rajmund és 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 0–1. Az ajkaiakat abszolút váratlan érte a bekapott találat, kicsit alábbhagyott a lendületük, mi pedig amikor kellett, biztosan álltunk védekezésben a lábunkon.

A 48. percben Csilus Tamás átadása után Horváth Rajmund lépett ki ziccerben, ám 16 méterről fölé lőtt. Tíz perc múlva Szarka készített le fejjel egy labdát, amit Doncsecz Levente 14 méterről lőhetett rá, ám Verpecz bravúrral hárított. Egy perc múlva azonban már ő sem talált ellenszert, és a rutinos Németh Milán mellől könnyedén ellépő Gyuris Aurél könnyedén emelt a kapunkba, 1–1. Tóth Máté és Simut Mario Lucas is lehetőséget kapott Michal Hipptől, míg a 87. percben újabb pályára lépő játékost adott az Illés Akadémia a Haladásnak: Rácz Barnabást Mohos Barnabás váltotta. A hajrá azonban nem a mi szánk íze szerint alakult, egy lecsorgó labdát Dragóner vágott a hálónkba, kialakítva a 2–1-es végeredményt.