Bemutatkozott a Haladásban Mohos Barnabás

Bemutatkozott a Haladásban Mohos Barnabás

Ketten: Katona István és Mohos Barnabás már január óta a Szombathelyi Haladással készülhetnek. Közülük utóbbi az elmúlt hétvégén az FC Ajka–Szombathelyi Haladás-mérkőzésen pályára is léphetett.

Az U17-es válogatott Katona István és az U18-asoknál számításba vett Mohos Barnabás is Michal Hipp keretével készül 2023 eleje óta. A 2005-ös születésű Mohos Barni az előző bajnokságban 23 találkozón tízszer volt eredményes, míg a 2022/2023-as kiírásban 8 U19-es mérkőzésen már hatszor. Négyszer volt korábban kerettag a Haladásban, aztán vasárnap, a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában az ajkai találkozón debütálhatott is.

A mérkőzést követően Michal Hipp, a 60. születésnapját hétfőn ünneplő Haladás-vezetőedző külön nyilatkozott Barniról:

Egy 17 éves fiatalemberről beszélhetünk, előtte van még a teljes futballkarrierje. Az FC Ajka elleni idegenbeli mérkőzés hajrájában jött el a pillanat, hogy bedobjam a mélyvízbe. Megtapasztalhatta, milyen is egy NB II-es találkozó. Ahogy ebben a korosztályban mindenkinek, neki is sokat kell még dolgoznia.

Az Illés Akadémia U19-es korosztályának vezetőedzője, Horváth András is kifejtette véleményét Barniról. Ezen a tavaszon még csak egyszer mutathatta meg magát legidősebb korosztályunk: az ETO FC Győr elleni nyugat-dunántúli zöld-fehér derbin 2–1-re győzött az Illés Akadémia, mindkét gólunkat Mohos Barnabás szerezte.

Barni számára nagy előny, hogy ballábas, amihez ráadásul kiváló rúgótechnika is párosul. Rendkívül tehetséges, érzi a játékot, sok foci van benne! Elsősorban a támadásokban jeleskedik. Egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy felfigyeltek rá a felnőtteknél, ugyanis a korosztályában folyamatosan jó teljesítményt nyújt. Remélem, korábbi sérülése teljesen a múlté, és semmiféleképpen nem fogja hátráltatni a fejlődésében. Nem véletlenül került be az U18-as válogatottba! Kimondottan az ilyen típusú játékosokat keresik a nemzeti csapatnál is: magas, vékony, jó sprinteralkat. Ráadásul a kis területeken történő játékmegoldásokban is kiemelkedő. Drukkolok neki, hogy minél többször kapjon lehetőséget a Haladásban. Fejlődni természetesen mindenben lehet: elsősorban fizikálisan várom, hogy erősödjék. Tanulnia kell az egyéni védekezés szintjeit is, hiszen ez megint más a felnőttek között, mint az U19-ben. Hosszútávon jó jelölt lehet az NB I-re is, ehhez megfelelő munka, alázat, akarterő és hozzáállás szükséges.