Mayer Gergő is bemutatkozott a Haladásban

Mayer Gergő is bemutatkozott a Haladásban

Gólt szerzett Horváth Rajmund és Bolla Gergő, iksz a vége a Gyirmót elleni meccsnek.

Több helyen is változtatni volt kénytelen betegség és sérülés miatt Michal Hipp. A Haladás előtt komoly feladat állt, hiszen a bajnoki harmadik helyezett, a Gyirmót FC Győr érkezett Szombathelyre. A zöld-fehérek Mursits – Nyíri, Zvekanov, Devecseri, Bolla – Csilus, Rácz – Horváth R., Molnár R., Csernik – Borvető tizeneggyel futottak ki a Rohonci útra, azaz az Illés Akadémia-múltat a kezdőcsapatban Mursits Roland, Nyíri Vince, Bolla Gergő, Rácz Baranbás és Horváth Rajmund képviselte. A kispadon – többek mellett – Tóth Máté, Doktorics Áron, Katona István, Mayer Gergő és Mohos Barnabás várt bevetésre. Találtunk ismerős arcokat a gyirmótiaknál is: a kezdők közé jelölte Csertői Aurél Medgyes Zoltánt, míg a kispadra Berki Istvánt.

Kifejezetten jól játszott az első játékrészben a Haladás: a vendégek térfelén folyt a játék, ám betalálni még 11-esből sem tudott a szombathelyi csapat. 20 perc telt el a találkozóból, amikor Borvető Áron harcolt ki büntetőt, ám Rácz Barnabás nem tudta értékesíteni azt: a jobb oldali kapufa tövére rúgta. Igaz, a gyirmóti kapus jóval a rúgás előtt elmozdult, így újra kellett volna lőni a büntetőt. Negyedóra múlva előbb Molnár Rajmund lövését ütötte ki Hársfalvi kapus, a kipattanóra aztán Horváth Rajmund csapott le, hat méteres kísérletét szögletre paskolta a vendégek hálóőre. Ezen kívül is többször blokkoltak a sárgamezesek, így gól nem született, 0–0-val vonultak szünetre a csapatok.

Medgyes-helyzettel indult a II. félidő, a 16 méteres lövés nem sokkal ment fölé. Az 53. percben aztán végignéztük, ahogy Soltész Dominik vezeti a labdát a jobb szélen, aki betört a 16-oson belülre és az ötös sarkáról kilőtte a hosszú alsó sarkot, 0–1. Amikor egy óra telt el a meccsből, Medgyes Zoltán lépett be balról a büntetőterületen belülre, megcélozta a hosszút, a lövésébe pedig olyan szerencsésen ért bele fejjel Soltész, hogy onnan a labda a felső lécre, majd a gólvonal mögé vágódott, 0–2. Három perc múlva szépített a Hali: Horváth Rajmund a 16-oson belül a baljára cselezett és 14 méterről szépen kilőtte a hosszú felső sarkot, 1–2. Sőt, szűk tíz perc múlva egyenlíteni is sikerült: Rácz Barnabás szöglete után a kavarodásban Csilus Tamás találta meg leggyorsabban a labdát és közelről nem hibázott, 2–2. Egy perc múlva már megint a Gyirmótnál volt az előny: egy előrevágott labdát Soltész vett át kézzel – ezt nem vehette észre a játékvezető, de az asszisztensnek jeleznie kellett volna – és 12 méterről a kapuba lőtt, 2–3. A vasiak azonban ekkor sem adták fel: egy újabb Rácz-szöglet után Bolla Gergő volt jókor jó helyen és 4 méterről egyenlített, 3–3. A hajrában Horváth Rajmund helyére Mayer Gergő érkezett, aki a mai napon debütált a Haladásban! A hosszabbításban perceiben Mayer Gergő kapott jó labdát a jobb szélen Molnár Rajmundtól, pontos középreadására Bolla Gergő érkezett, ám a lövést blokkolták a gyirmóti védők.

Jó iramú, változatos, sok fordulatot hozó találkozón 3–3-as döntetlen született, és ezen a tavaszon Mohos Barnabás és Katona István után Mayer Gergő személyében a harmadik jelenlegi Illés Akadémia-növendék is bemutatkozhatott a Haladásban!

A találkozót követően a debütáló Mayer Gergő nyilatkozott: a videó elérhető az Illés Akadémia Facebook- és Instagram-oldalán is.