Kis Szoboszlaiként kezelik Tóth Balázst

Kis Szoboszlaiként kezelik Tóth Balázst

Remekül érzi magát a Red Bull Salzburg akadémiáján pallérozódó Tóth Balázs. Egykori kapusunk elmondása szerint ebben jelentős szerepe van annak is, hogy Szoboszlai Dominiknak köszönhetően Mozart szülővárosában manapság már szinte felnéznek a magyar labdarúgókra.

Az ősz elején szerződött az Illés Akadémiáról Salzburgba Tóth Balázs. Egészen pontosan az FC Liefering égisze alatt működő akadémiára került a 16 esztendős cerberus, ahol határozottan jól sikerült a bemutatkozása.

Nagyon szerencsés volt a debütálásom, mivel eddig csak győztes mérkőzéseken léptem pályára az itteni U16-os bajnokságban. Az edzőim véleménye szerint ezen a három mérkőzésen jól ment a védés, ez pedig nagyon fontos lehet a folytatás szempontjából is. Többek között 11-est is hárítottam, ezzel pedig a társaim elismerését is kivívtam. Csak azt sajnálom, hogy ismét előjött egy visszatérő sérülésem, ami miatt egy hónapja a maródiak listáján vagyok. Haza is jöttem Magyarországra egy időre, de most már biciklizhetek, futhatok és vasárnap vissza is utazok Ausztriába. Nagyon bízom abban, hogy ott tudom folytatni, ahol a sérülésem előtt abbahagytam

– adott gyors helyzetjelentést Tóth Balázs, aki úgy érzi, hogy jól sikerült a beilleszkedése, amiben azért annak is jelentős szerepe van, hogy manapság igen jó dolog magyar labdarúgónak lenni Salzburg környékén.

Nagy kedvenc Szoboszlai Dominik errefelé is. Elismerik a tudását, nagyon felnéznek rá. Nem túlzás kijelenteni, hogy sok osztrák srác is őt tekinti példaképének. Engem pedig magyarként úgy kezelnek, mint egy Kis Szoboszlait. Csak azt sajnálom, hogy személyesen még nem találkozhattam vele. A Salzburg nagycsapata nem a mi akadémiánkon készül, így azért nehezebb összefutni vele. De azért nagyon bízom abban, hogy előbb vagy utóbb, de sikerül ez

– zárta a beszélgetést az Illés Akadémián nevelkedő roppant tehetséges hálóőr.

Búcsúzóul hozzátette, hogy igyekszik meghálálni azt a bizalmat, amit már az érkezése előtt megkapott az osztrákoktól, ugyanis vele párhuzamosan egy fiatal dán kapus leigazolása is felvetődött, ám salzburgiak mellette tették le a voksot.