A Telki Kupa gólkirálya az Illés Akadémia támadója, Katona István lett!

A Telki Kupa gólkirálya az Illés Akadémia támadója, Katona István lett!

Ötgólos meccsen győztük le Törökországot: Kopácsi Áron és Katona István is tornagyőzelmet ünnepelhetett!

A Telki Kupa harmadik fordulóját rendezték nemzetünk születésnapján. Az első két meccs során mindkét Illés Akadémia-játékos szerepet kapott Belvon Attila együttesében. Katona István duplázott az Izland elleni 4–2 során, de betalált a 2–2-vel záruló Magyarország–Horvátország-összecsapáson is. Kopácsi Áron ezeken a derbiken csereként állt be.

A magyar–török-meccsen Katona Istvánt a kezdőcsapatba jelölte a szövetségi edző. Az első félidő azonban nem hozott gólt, az Illés Akadémia támadóját pedig lecserélte Belvon Attila. A támadó a Telki Kupán így is 187 percet játszott.  A második játékrészben aztán potyogtak a találatok. Az 58. percben egy – bevallhatjuk mi is – szépségdíjas átlövésgóllal a törökök szerezték meg a vezetést. Szűk negyedóra múlva egy hazai szöglet után nem tudtak felszabadítani a vendégek, Girsik Attila pedig 16 méterről kilőtte a bal felső sarkot, 1–1. A 76. percben megint a félholdasok jutottak előnyhöz, ám a mieink nem adták fel, két perc múlva ismét egyenlítettünk: Girsik Attila remekbe szabott lövéssel juttatta a hálóba a labdát, 2–2. Sőt, a 84. percben megfordítottuk az állást: ezúttal Balogh Zsombor ziccerben lépett ki, még egy cselt is megcsinált, és higgadtan gurított a kapuba, kialakítva a 3–2-es végeredményt Magyarország javára!

A meggypiros mezesek 2 győzelemmel és 1 döntetlennel – 7 pontot szerezve – megnyerték a 41. alkalommal kiírt Telki Kupát! A második helyen Horvátország lett, a harmadik Törökország, míg Izland negyedikként zárt. A torna legjobb kapusa Molnár Mátyás lett, míg a gólkirályi címet – megosztva – a három gólt szerző Katona István szerezte meg.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu