Vasárnap az Ezüst Ágon folytathatjuk

Vasárnap az Ezüst Ágon folytathatjuk

Egy győzelemmel és két vereséggel a csoport harmadik helyén végzett U12-es csapatunk, így a Partium Kupa 7-12. helyezéseiért küzdhetünk a továbbiakban.

Stílszerűen tizenkettő U12-es csapat vett részt a Szatmárnémetiben megrendezett Partium Kupán, melyen 8+1 felállásban lépett pályára a nemzetközi mezőny. A mérkőzéseket 65×45 méteres játéktéren, 2×15 perces játékidővel bonyolították le.

A mieinket a szervezők a B-csoportba sorsolták, ahol a DAC, az FK Csíkszereda és a CFR Cluj volt az ellenfél. Az erőfelmérőre Tóth Zsolt vezetőedző két kapust (Dudás Noel, Kovács Viktor), valamint 12 mezőnyjátékost (Baranyi Borisz, Bangó Benedek, Hányi Bálint, Horváth Dániel, Kiss Bendegúz, Lajos Patrik, Lengyel Ágoston, Majlinger Máté, Mihók Martin, Németh Levente, Novák Bence, Tóth Noel) vitt magával.

A csapatunk első mérkőzésén Tóth Zsolt vezetőedző elmondása szerint fásultan, tompán kezdtek akadémistáink, akik nagyon sok párharcot veszítettek el. Ráadásul egy szöglet után öngólt vétettünk, amivel előnybe került a Csíkszereda. Sőt, egy védelmi hibát kihasználva 2–0-ra alakították az eredményt az erdélyiek. Ezt követően ugyan Novák Bence találatával szépítettünk, de a vége így is 2–1-es vereség lett.

A második összecsapásunkon a rendkívül jó erőkből álló Dunaszerdahely várt ránk. Hiába léptünk előre a labdabirtoklásban, két hosszú indítás után elhúztak a felvidékiek 2–0-ra. Lengyel Ágoston hálóban kikötő fejese azonban visszahozta a reményeinket. Ezt követően mentünk előre az egyenlítésért, de egy átlövésből a DAC bebiztosította 3–1-es győzelmét.

A kvartett utolsó fordulójában a CFR Kolozsvárral mérkőztünk. Az első percektől kezdve fölényben voltunk, ezt helyzetek, kapufák jelezték. Az ellenfél viszont egy jól eltalált lövésből vezetést szerzett. A meccs hajrájában viszont előbb Tóth Noel, majd Mihók Martin volt eredményes, ezzel pedig mi nyertünk 2–1-re.

Az Illés Akadémia U12 végül a B-csoport harmadik helyen zárt, így vasárnap az Ezüst Ágon a 7-12. helyezésekért küzdhet tovább csapatunk.

Fokozatosan javult ma a játékunk. A legjobban a Kolozsvár ellen néztünk ki. Ott végig domináltunk és a játékunkban sok olyan elemet láttam, amit edzéseken gyakoroltunk. Nem akarok mentegetőzni, de a többi csoportot elnézve, messze a miénk volt a legerősebb. Bátran ki merem jelenteni, hogy a tőlünk az Arany Ágra kerülő DAC és Csíkszereda egyértelműen esélyes a döntőbe jutásra. Örülök annak, hogy ilyen erős csapatokkal mérkőzhettünk meg, mert ez megmutatta, hogy milyen hiányosságaink vannak. Miben kell fejlődnünk. Azért kell dolgoznunk, hogy legközelebb még hatékonyabbak tudjunk lenni az ilyen nívós együttesekkel szemben is. Bízom abban, hogy vasárnap folytatni tudjuk a javuló tendenciánkat, még pedig sok jó egyéni megmozdulással megspékelve

– összegezte az első nap tapasztalatait Tóth Zsolt vezetőedző.