Fél tucat gól az MTK kapujában

Fél tucat gól az MTK kapujában

U19-es leánycsapatunk magabiztos győzelemmel rajtolt a fővárosiak ellen.

Illés Akadémia-Viktória U19 – MTK Budapest U19 6–2 (3–1)
Illés Aka.-Viktória U19:
Dobó-Nagy B. (Szabó K., 62.) – Pintér T., Kránicz V., Csáki E. (Kováts A., 62.) – Nagy D. (Rugovics B., 62.) , Németh M. (Hécz Zs., 46.) , Novák L., Csejtei E. (Gravencz G., 42.)  – Csizmadia Zs., Varró V. (Kaszap K., 46.) – Kiss-Lantos H. (Szabó L., 46.). Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Kiss-Lantos H. (14., 1–1), Csizmadia Zs. (20., 2–1; 82., 5–2), Varró V. (33., 3–1), Kaszap K. (75., 4–1), Gravencz G. (88., 6–2)

Az ünnepi hétvégén leány utánpótlás korosztályaink számára is megkezdődött a bajnokság, U19-es csapatunk hazai környezetben, az MTK ellen lépett pályára a szezonnyitón. Nem indult jól számunkra a mérkőzés, a budapestiek már a 3. percben vezetést szereztek, ezt követően viszont fokozatosan ragadtuk magunkhoz a mérkőzés irányítását.  A 14. minutumban egy kiugratás után Kiss-Lantos Hanna tudott egyenlíteni, majd megmutattuk, hogy távolról is megy a gólszerzés: a 20. percben Csizmadia Zsófia bombagóljával már nálunk volt az előny, amit Varró Vera a 33. minutumban egy szabadrúgásból tovább növelt, a szünetben tehát 3–1-re vezettünk. A második játékrész első szakaszában inkább a mezőnyjáték, a küzdelem dominált, apróbb lehetőségeket lehetett csak feljegyezni mindkét oldalon. Az utolsó negyedórára aztán ismét felpörögtek az események: Kaszap Kamilla egy remek támadás végén talált be, amire ugyan Bánfi Gréta gyorsan válaszolt, de Csizmadia Zsófia és Gravencz Gréta „lehűtötte a kedélyeket” és kialakult a 6–2-es végeredmény.

A lányokra jövő héten miskolci túra vár, a DVTK elleni mérkőzésre augusztus 28-án vasárnap 11 órakor kerül sor.

Először is örülök a győzelemnek, és hogy sikerrel kezdtük a bajnokságot. A hat lőtt gólunk magáért beszél, a két bekapott találat miatt viszont azért van hiányérzetem. Azt tisztán látjuk, hogy a védekezésünkön, csapatjátékunkon, valamint az összeszokottságunkon van még mit javítani, illetve meg kell találnunk mindenkinek a helyét a csapatban. A cserék jól szálltak be a mérkőzésbe, ami mindenképpen pozitívum. Nagyon várom az első hét fordulót, hogy körvonalazódjanak az erőviszonyok, és nagyjából lássuk, hogy melyik csapat mit képvisel

– fogalmazott Tebeli György a mérkőzést követően.