A korkülönbség döntött

A korkülönbség döntött

A Kovács László vezette U17-es keretünk utazott az ország másik végébe, hogy az U19-es bajnokság 10. fordulójában a Kisvárda vendégeként szerepeljenek.

Várda LA U19 – Illés Akadémia U19 2–0 (1–0)
Illés Aka. U19:
Molnár-Végh – Németh R., Bécsy, Erdei – Kopácsi B. (Fülöp, 81.), Paizs (Abért O., 70.), Smeringa, Garai (Gyapjas, 70.), Szabó M. M. – Pljesovszki (Skravanek, 70.), Abért B. (Őri, 70.). Vezetőedző: Kovács László.

A III. Kerületi TVE otthonában egy pontot (0–0), az Újpest FC elleni hazai meccsen pedig hármat (2–1) gyűjtöttek be Kovács László tanítványai: tették mindezt a 2007-es korosztályunk tagjai az U19-es bajnokságban! A 2022/2023-as idényben az U17-es bajnokságot megnyerő Kisvárda otthonába utaztak a zöld-fehérek. Hamar előnybe kerültek a szabolcsiak, a 4. percben egy 20 méteres, jól eltalált lövést került a jobb felső sarokba. Egy pontrúgás, vagy kontralehetőség során veszélyeztettünk, azonban ekkor nem voltunk elég pontosak. Pljesovszki Gergő egy szögletkombináció után fölé lőtt, míg Garai Zétény centerezése után Kopácsi Balázs helyzeténél álltunk közel az egyenlítéshez. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, mi kaptunk gólt: egy lecsorgó labdából alakult ki a 2–0-s végeredmény.

A tavalyi U17-es bajnokcsapattal mérkőztünk meg: két mezőnyjátékossal és a kapussal megerősített csapatom minden tőle telhetőt megtett. A két évvel idősebb kor meghatározta a labdabirtoklást, nyomást helyeztek ránk a hazaiak. Mi azonban masszívan, egymást kisegítve futballoztunk. A szünet után sokkal többet volt nálunk a labda, jól is futballoztunk. Két lehetőségünk is volt 0–1 után, ezek sajnos kimaradtak, de egy rossz szavam nem lehet a társaságra

– mondta Kovács László.