Megszakítottuk a rossz szériát!

Megszakítottuk a rossz szériát!

Magas színvonalú mérkőzésen győzött az Illés Akadémia U15.

Illés Akadémia U15 – MTK U15 2–0 (1–0)
Illés Aka. U15:
Rapali – Hányi, Szakály, Nyári, Papp – Sánta, Hideg (Mihály, 79.), Bosnyák Botond (Grádvohl, 79.) – Horváth Á. (Börczi, 41.), Németh L. (Angler J., 56.), Csonka. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Bosnyák Botond (35., 1–0), Hányi (78., 2–0)

Utolsó hazai mérkőzésén a dobogó harmadik fokán álló MTK-t fogadta Szűcs János együttese.

Inkább mi képviseltük a támadófutballt, ha ez különösebb helyzetekben a meccs legelején nem is mutatkozott meg. A 10. percben 17 méterre a vendégkaputól jutottunk szabadrúgáshoz, amit Nyári Olivér laposan a bal sarok mellé lőtt. Szűk 20 perc elteltével egy szögletkombináció végén az utolsó pillanatban blokkoltak a fővárosiak. A 30. percben az egyik első vendégakció végén az ötösünkön belül pattogott a labda ide-oda, szerencsére felszabadítottunk. A 35. percben aztán sikerült megszereznünk a vezetést: Bosnyák Botond lövése a kapufáról a vetődő hálóőr hátára, onnan pedig a kapuba pattant, 1–0.

Helyzetünk volt nem sokkal a második félidő kezdete után is, ám az MTK kapusa – testi épségét sem féltve – rontott ki kapujából, így szögletre tudott menteni. Ugyanő volt a főszereplő egy perc múlva, amikor egy 11 méteres lövésnél védett hatalmasat. Szép akciót építettünk fel a 65. percben, ám Csonka Alex kísérletét ki tudta ütni a vendégek 1-ese. A 73. percben egy szabadrúgás utáni kipattanót szúrt rá Nyári Olivér, ám a kapus szögletre mentett – sokadjára. Aztán a 78. percben Sánta Richárd játszotta tisztára magát a jobb szélen, felnézett és pontosan tálalt a támadást kísérő Hányi Dávid elé, aki 16 méterről kilőtte a kapu bal felét, eldöntve a lényegi kérdéseket, 2–0!

Könnyebb dolgom van, mint legutóbb. Bár akkor sem érdemeltünk vereséget – a játékunk ugyanis semmiben nem változott a Puskás Akadémia elleni mérkőzés óta. Egy stílusosan játszó, futballozni akaró csapatom van: ez akkor nem párosult eredménnyel, most viszont meg tudtuk verni az MTK-t. Én a munkában hiszek: eddig is így volt ez, és akkor sem temettem a csapatot, amikor nem úgy jöttek az eredmények, és most sem fogom őket nagy magasságokba emelni. Folyamatosan azt veszem észre, hogy a játékosok fejlődési eredményessége – mind egyéni-, mind csapatszinten – javuló tendenciát mutat, és ez egy jó alap lehet a tavaszi félévre. Ha ilyen stabilok tudunk lenni játékban, és ehhez komoly mentális erő is párosul, akkor többségében mi fogunk kijönni pozitívan a meccsek fordulópontjaiból. Gratulálok a gyerekeknek, óriási munkát végeztek, hiszen egy hét alatt két nagyon komoly csapattal mérkőztek meg és egy kifejezetten erős MTK-t sikerült legyőznünk

– mondta Szűcs János vezetőedző.