A gabersdorfi tornát is megnyerte az Illés Akadémia U10!

A gabersdorfi tornát is megnyerte az Illés Akadémia U10!

Az összes meccsünket megnyertük, mindössze egy gólt kaptunk! Bravó, srácok!

Az Illés Akadémia U10 a Pünkösdi Torna B-jelű kvartettjébe került, ahol három stájerországi csapattal játszott. Biegner Dániel keretéből Török Balázs, Pető-Takács Botond, Jáger Noel, és Rajtosics Marcell ezúttal hiányzott, így a Sóvári Dávid, Torma Levente – Szukics Alex, Gurzó Miklós, Németh Levente, Fazekas Bruno, Babos Kolos, Novák Bence, Lengyel Ágoston, Német Ádám, Varga Vince Lőrinc összetételű csapat szerepelt az osztrák-szlovén határ közelében.

A csoportmérkőzések során az SV Justiz Kids II együttesét 6–1-re, a rendező USV Gabersdorfot 5–0-ra, míg az SK Fürstenfeldet szintén 5–0-ra győztük le.

A nyolcaddöntőben az FC Gamliz ellen a mai napon a legnagyobb különbséggel, 8–0-ra nyertünk, majd a legjobb négy közé jutásért a TUS St. Stefan im Rosental együttesét 4–0-ra vertük meg. Az elődöntőben aztán az SV Gralla ellen 5–0-ra, míg a 18. alkalommal megrendezett gabersdorfi nemzetközi utánpótlás-torna döntőjében az NS Mura ellen 4–0-ra győzünk, így az Illés Akadémia U10 hódította el a díszes trófeát.

Rövid időn belül ez már a harmadik nemzetközi sikere a csapatnak, hiszen az ausztriai Wildonban az FSR Masterst nyerte meg a társaság, illetve Budapesten a Machos Ferenc emléktornán is ők hódították el a kupát.

Egy nemzetközi torna minden egyes mérkőzésen ilyen szinten futballozni óriási munka! Egy gólt kaptunk az egész nap alatt, miközben mindegyik találkozón legalább négy gólt rúgtunk. És tettük mindezt egy olyan mezőnyben, ahol a Sturm Graz nem jutott el az elődöntőbe sem! Ma egészen kimagasló teljesítményt nyújtottunk! Kifejezetten jó minőségű játéktéren nagy hajtás volt az összes találkozón, egy percre sem lehet belealudni az összecsapásokba. Hatalmas dolog, hogy minden meccsen ilyen magas színvonalon futballoztak a srácok! Nagy dicséret illeti a fiúkat! Az ellenfelek támadásait csírájában elfojtottuk, jó volt a támadásfelépítésünk, a játék minden elemében átlag feletti produkciót nyújtottunk. A döntőben egy szikrázó párharcokkal tarkított, kiélezett mérkőzésen higgadtan és előrelátóan játszottunk, így megérdemelten hódítottuk el a kupát. Minden játékosomnak szívből gratulálok

– nyilatkozta Biegner Dániel az újabb trófea begyűjtését követően.