Nemzetközi tornát nyert ismét az Illés Akadémia U10!

Nemzetközi tornát nyert ismét az Illés Akadémia U10!

Nem talált legyőzőre a Machos Ferenc Emléktornán Biegner Dániel együttese.

A Budai FC által szervezett nemzetközi tornán az Illés Akadémia U10 a Sóvári Dávid – Hányi Bálint, Lengyel Ágoston, Gurzó Miklós, Német Ádám, Babos Kolos, Jáger Noel, Rajtosics Marcell, Pető-Takács Botond, Varga Vince Lőrinc, Németh Levente, Török Balázs, Novák Bence összetételű kerettel indult el. Biegner Dániel együttese a csoportmérkőzések során a Tatabányát (6–0) és a Vasast (2–1) is legyőzte, így első helyen lépett tovább. A negyeddöntőben a Dunaszerdahellyel találkoztunk, akik ellen 5–0-ra tudtunk nyerni. A döntőbe jutásért a Honvéd került az utunkba: a kispestiek szerezték meg a vezetést, ám kiegyenlítettünk. 1–1 után jöhettek a büntetőrúgások, ahol Sóvári Dávid brillírozott és 2–0-val bejutottunk a fináléba! A másik ágról a Nyíregyháza érkezett, akik ellen 4–1-re győztünk, így a XIV. Machos Ferenc Emléktornát az Illés Akadémia együttese nyerte meg.

A torna legjobb kapusának Sóvári Dávidot választották: mindössze három gólt kapott az öt mérkőzés alatt, és a büntetőpárbaj során nem tudtak túljárni az eszén! Az emléktorna gólkirályi címe is Szombathelyre került: Lengyel Ágoston 6 góllal érdemelte ezt ki.

Most már jó ideje nagyszerűen játszanak a srácok mérkőzésről-mérkőzésre. Nagyon büszke vagyok rájuk! Szemre tetszetős, jó futballt mutattunk be, a gyerekek élvezték a pályán töltött idő minden percét. A játékminőség nagyon jó teljesítményekkel járt együtt ma. Öröm volt nézni őket! Ma is egy nagyon erős mezőnyben mutatták meg, mire is képesek. A Vasas ellen játszottunk egy kifejezetten magas színvonalú meccset: a mi csapatunk mellett ők voltak talán a legerősebbek. A Honvéd elleni elődöntőben valamelyest gyengébben játszottunk, de a hátrányunkat kiegyenlítettük és végül büntetőkkel győztünk. A döntőben pedig – ahol teher alatt lép pályára minden csapat minden szinten – rendkívül felszabadultan játszottunk, ami nagyszerű játékban és nagyon szép gólokban mutatkozott meg. Amire különösen büszke vagyok, hogy szenvedéllyel futballoztunk, csak dicsérni tudom a srácokat

– mondta Biegner Dániel a tornát követően.