Az Illés Akadémia U10 nyerte az FSR Masterst

Az Illés Akadémia U10 nyerte az FSR Masterst

Biegner Dániel tanítványai remekül teljesítettek!

A Fussballschule Raffl által szervezett tornán a mienk az A-csoportba kerültek. Az első találkozón a kelet-stájeroroszági FNZ Weiz ellen 2–1-re győztünk, majd a szlovén NK Maribor „Lila” csapatától éppen ilyen gólkülönbséggel kaptunk ki. A harmadik meccsen az SK Sturm Graz volt az ellenfelünk: a fekete-fehérek felett 3–0-s diadalt arattunk! A csoportban még a stájer Fölöstömmel (SK Fürstenfeld) is játszottunk, akik ellen 4–0-ra nyertünk. Az ötösben a második helyen zártunk, így a nyolcaddöntőben a karintiai VST Völkermarkt következett. Ellenük 4–1-re nyertünk, míg a negyeddöntőben a C jelű csoport elsőjével, a TSV Hartberggel találkoztunk. 9–0-ra ütöttük ki őket, azaz az elődöntőbe jutottunk!

Itt a csoportból megismert NK Maribor került az utunkba. Hogy milyen erős is volt a mi eredeti csoportunk, azt jelzi, hogy a másik elődöntőben az FNZ Weiz jutott, akik a rendező Fussballschule Raffl elleni 3–0-val a döntőbe kerültek. Nos, mi a szlovéneket 0–0-s meccs után büntetőkkel 4–3-ra győztük le, míg a döntőben az FNZ Weiz csapatát 3–0-ra, így az Illés Akadémia U10 hódította el a nemzetközi torna trófeáját!

Biegner Dániel győztes kerete: Sóvári Dávid – Gurzó Miklós, Fazekas Bruno, Német Ádám, Babos Kolos, Jáger Noel, Rajtosics Marcell, Pető-Takács Botond, Varga Vince Lőrinc, Török Balázs, Hányi Bálint, Lengyel Ágoston, Németh Levente.

A tornán más szabályok voltak, mint ami szerint mi itthon játszunk – ehhez alkalmazkodnunk kellett. Kisebb volt a terület, de végre olyan pályán és borításon játszhattunk, amelyen dominálhatott a mi ügyes futballunk. A csoportmeccseken álmosan kezdtünk, de az egyenes kiesés szakaszban nyújtott játékunkra büszkék lehetünk. Gyorsan megszereztük a labdát, azt megjárattuk és gólokat szereztünk. Átléptünk két mumusunkon: a Weizen, akiket kétszer is legyőztünk, valamint a büntetőpárbajon – külön öröm, hogy a szlovéneket így győztük le, de már a rendes játékidőben is jobbak voltunk. Ha így edzenek a srácok továbbra is, mint az elmúlt időszakban, akkor szép időszak várhat rájuk. Büszke vagyok a fiúkra

– mondta Biegner Dániel, a győztes hadvezér!