Változás a leány országos utánpótlás-bajnokságok lebonyolításában

Változás a leány országos utánpótlás-bajnokságok lebonyolításában

A Magyar Labdarúgó-szövetség határozatának értelmében, az előző idényhez képest módosult a nagypályás U15-ös, U17-es, valamint U19-es bajnokság kiírása.

A csapatok létszáma nem változott, továbbra is nyolc együttes küzd meg egymással, ám ezúttal a négy helyett kétkörös az alapszakasz, majd az itt elért eredmények alapján felsőházra (1-4. csapatok), valamint alsóházra (5-8.) válik ketté a mezőny. Az alapszakaszban elért eredmények nem törlődnek, ezeket viszik magukkal a csapatok, így folytatódnak a küzdelmek. A rájátszásban aztán 2X3 mérkőzés vár minden együttesre: az összesített pontszámok, eredmények alapján pedig kialakul a bajnokság végső sorrendje. Az Illés Akadémia célja természetesen az, hogy valamennyi korosztályban kiharcolja a felsőházba kerülést, ezáltal lehetőségünk legyen még több mérkőzést játszani a mezőny legerősebb csapataival: az őszi találkozók alapján mindhárom csapatunk el is érte ezt a kitűzést.

A szezon a két fiatalabb korosztályunk számára indul meg szombaton. A Ferencváros vendégeként lépnek pályára a lányok. Az U17-esek a harmadik helyről várják a tabellaelső elleni 13:30 órakor kezdődő mérkőzést. Ősszel a szombathelyi meccsen nem született gól: ez az egyetlen olyan találkozó, amit a fővárosiak nem tudtak megnyerni!

Az U15-ösöknél a tabellát tekintve éppen fordított a helyzet: mi vagyunk az első pozícióban, az FTC pedig a dobogó alsó fokán. Szeptemberben ez a találkozó is 0–0-ra végződött. A szombati, budapesti mérkőzésen 11 órakor indul útjára a labda.