A vendégek voltak élesebbek a kapu előtt

A vendégek voltak élesebbek a kapu előtt

Elvitte az ETO a három bajnoki pontot.

Illés Akadémia U14 – ETO FC Győr U14 1–4 (0–1)
Illés Aka. U14:
Hajba – Németh B., Molnár B., Takács Á., Szalma (Bujdos, 50.) – Székely (Magadics, 41.), Módly, Dobovánszky (Reiber, 73.) – Mihók (Angler B., 50.), Orbán (Szakács, 55.), Ládonyi. Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerző: Molnár B. (43., 11-esből, 1–1)

Négy ponttal előztük meg a győrieket a forduló előtt: ők egy felcsúti vereséggel, mi egy kisvárdai iksszel hangolódtunk az összecsapásra.

A jobb oldalak voltak aktívabbak a meccs első periódusában: a mi részünkről érkező beadásánál a győri kapus lábbal mentett a berobbanó támadónk, míg a Rába-partiak helyzeténél a középreadás utáni fejes nem sokkal szállt mellé. A 12. percben egy 22 méteres lövést ütött szögletre Hajba Botond. Sajnos aztán két perc múlva megszerezték a vezetést a vendégek: egy sarokrúgás után visszagurított labdát a támadó a 16-os sarkáról kapu felé emelt, ez középen megpattant a tömegben és a hosszú sarokba vágódott, 0–1. Akár villámgyorsan egyenlíthettünk volna, ám a középkezdés utáni támadás végén az utolsó pillanatban kapta fel a labdát az ETO kapusa a két védőn is átjutó Orbán Roland elől. Egy bal oldali szabadrúgás után veszélyeztettünk ismét, de a fejest könnyedén hárította a vendégek hálóőre. A 22. percben egy labdaszerzés után Ládonyi Bálint került helyzetbe, de éles szögből nem talált kaput. Szögletekben mutatkozott meg a fölényünk, egyértelműen többet volt a labda az ETO térfelén. A 38. percben volt a legnagyobb helyzetünk: Dobovánszky Ábel pontos beadását Ládonyi Bálint centikkel fejelte mellé. Sokat tettünk az egyenlítés érdekében, ez azonban az első félidőben nem sikerült.

Aztán két perc alatt összejött mindez a térfélcsere után! Egy kezezés miatt megítélt büntetőhöz Molnár Barnabás állt oda és a kapust balra elküldve a jobb sarokba lőtt, 1–1. Egy perc múlva akár meg is fordíthattuk volna az eredményt, de a remek bal oldalról érkező beadás után mellé bólintottunk. Újabb egy perc elteltével viszont megint a győrieknél volt az előny, erősen lesgyanús szituációból vették vissza a vezetést, 1–2. Finoman fogalmazva sem tett jót a meccsnek a második győri gól, mi elkedvtelenedtünk, az ETO pedig a labda tartására törekedett és gyors akciókat vitt véghez. Kétszer is nagyot védett Hajba Botond. A 76. percben végleg eldőlt a három pont sorsa: egy jobb oldali akció végén találtak be a győriek, míg a 82. percben egy szabálytalannak tűnő labdaszerzés után újfent, így 4–1-re ők diadalmaskodtak.

Ki-ki meccsként indult a találkozó, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. Előttünk voltak a nagyobb ziccerek, ám ezek kimaradtak. A második játékrész elején aztán fordult a kocka: nagyon jól kezdtünk, egyenlíteni is tudtunk. Ám ezt követően a jól játszó, és az irányítást átvevő, a helyzeteit értékesíteni tudó ETO visszavette a vezetést és már nem engedte ki a kezéből

– mondta az U14-es csapatunk vezetőedzője, Körhöcz György.