Idegenbeli győzelem

Idegenbeli győzelem

Két góllal nyertek Tóth Zsolt tanítványai.

Király SE U12 – Illés Akadémia U12 0–2 (0–1, 0–0, 0–1, 0–0)
Illés Aka. U12:
Pálla – Novák, Szukics, Hányi, Bajzek – Károlyi, Németh L., Lengyel – Varga V. L. Cserék: Sóvári – Németh K., Babos, Török, Őri, Jáger, Német. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Varga V. L. (14., 0–1), Németh L. (42., 0–2)

A versenykorosztályok közül utolsóként az Illés Akadémia U12 is megkezdte a 2023/2024-es bajnokság tavaszi küzdelmeit. A zöld-fehérek Újperintbe látogattak, ahol a Király SE ellen léptek pályára. A mieink hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést és egy tudatos szögletvariáció után sikerült is megszerezni a vezetést. Novák Bence ívelt a kapu elé, Varga Vince Lőrinc pedig szép mozdulattal a léc alá fejelt, 0–1. A hazaiak a védekezésre koncentráltak, tették ezt az első negyedórától sikerrel.

A térfélcsere után megdupláztuk az előnyünket: egy labdaszerzés után Bajzek Benedek Németh Leventét játszotta meg, aki 13 méterről nagy gólt rúgott, 0–2. Ezek után is a védekezésre helyezték a hangsúlyt a szürke-sárgák, ezt követően valamivel kevesebb lehetőségünk volt. Kapusainknak azonban védenivalója nem volt. Kombinatív futballoztunk, a gólkülönbség lehetett volna sokkal nagyobb is.

A héten nyugat-dunántúli zöld-fehér rangadó vár az Illés Akadémia U12-re: Győrben szerepelnek majd Szukics Alexék.

A mérkőzés elejétől kezdve a hazaiakat a kapujukhoz szegeztük: idő kérdése volt, mikor szerezzük meg az első gólt. Szervezetten védekezett az ellenfelünk, de tengelyben és a széleken is tudtunk bontani. Talán a második negyedben volt valamivel kevesebb lehetőségünk. Jó volt nézni a gyerekek játékát, akik a rengeteg helyzetből most kettőt használtak ki. Gratulálok nekik a minőségi produkcióhoz – nem megsértve senkit, nagy különbség volt a két csapat között. Nem csak a medvék, hanem mi is felébredtünk téli álmunkból

– nyilatkozta Tóth Zsolt.