Újabb két mérkőzésen játszott a válogatottban Nyári Olivér

Újabb két mérkőzésen játszott a válogatottban Nyári Olivér

Az U15-ösök Írországban szerepeltek.

Ismételten meghívót küldött az Illés Akadémiára az U15-ös szövetségi edző: az Illés Akadémiát ezúttal Nyári Olivér képviselte. Növendékünk a két pályáralépésével immáron hatszoros válogatottnak vallhatja magát.

Telkiben két edzést tartott a szakmai stáb, majd a második foglalkozás után repültünk Írországba. Háromórás volt az út, majd négyfős apartmanokban kaptunk elhelyezést. Az angyalföldi Dudás Gergő Botond, az MTK-s Kiss Norbert és a debreceni Varga Zsolt voltak a szobatársaim. Igazán remek körülmények között volt a szállásunk, közvetlenül a tengerpart mellett.

Wales egyszer és Írország kétszer volt az ellenfél a felkészülési tornán.

A három meccsből a két írek ellenin kaptam lehetőséget. Három napig esett az eső, hamisítatlan brit időjárást ismerhettem meg. A középső találkozón a kezdőcsapat tagja voltam: bal belső védőként szerepeltem. Úgy érzem, hogy nem volt gond a játékommal, a taktikai rész működött, megdicsérték a kellő agresszivitásomat – volt is erre szükség, mert lankadatlanul jöttek előre az írek. Az első félidőben voltak hiányosságaink a boxvédekezésben, ezt aztán a második félidőre kijavítottuk.

Az utolsó találkozón aztán a szünetben álltál be.

A harmadik találkozón az írek 4–3–3-at játszottunk ellenünk, tették mindezt nagyon sok mozgással: komoly figyelemre volt szükség védekezésben. Itt is úgy érzem, hogy – annak ellenére, hogy balhátvédet játszottam – teljes mértékben megoldottam a feladatomat. Talán az is bizonyíték erre, hogy a rám bízott támadót le is cserélte az edzője.

Hogyan alakul a folytatás?

Március elején Törökországba utazik a válogatott – bízom benne, hogy újra megmutathatom magam és rám is számít majd Szabados József szövetségi edző.