Mind a négy kerettagunk pályára lépett a női U19-es válogatottban

Mind a négy kerettagunk pályára lépett a női U19-es válogatottban

Németh Adél, Novák Luca és Pintér Tekla kezdett, Csejtei Emília csereként kapott lehetőséget a 3–0-ra elveszített találkozón.

Szerdán este kezdte meg szereplését női U19-es válogatottunk a portugáliai Algarve-tornán. Szarvas Alexandra tanítványai a lengyelek ellen léptek pályára. Akadémiánk növendékei közül Németh Adél – aki ezúttal is csapatkapitányként vezethette ki az együttest a pályára –, Novák Luca, valamint Pintér Tekla kezdőként kapott lehetőséget, míg Csejtei Emília csereként szállt be a mérkőzésbe.

Ami a találkozót illeti, a kezdeti szakaszban egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, ezekkel azonban a lengyelek sáfárkodtak jobban: a 42. minutumban megszerezték a vezetést, ami azt is jelentette egyben, hogy egyólos előnnyel mehettek a szünetre. A játék képét tekintve a folytatásban sem tudott fölénk kerekedni ellenfelünk, amely azonban találatainak számát a 75., valamint a 87. percben is megtoldotta, s így 3–0-s győzelmet aratott.

A magyar válogatott a következő körben az osztrákokkal mérkőzik, méghozzá február 24-én, szombaton, közép-európai idő szerint 12 órakor.