Kiváló mérkőzés, mesterhármas

Kiváló mérkőzés, mesterhármas

Szűcs János együttese remek iramú nemzetközi találkozót nyert meg.

lIlés Akadémia U15 – DSM AKA Hartberg U15 3–1 (2–0)
Illés Aka. U15:
 Kostyák Zs. – Mórocz, Hányi, Pintér, Sulja – Mihály, Hideg, Sánta – Bosnyák Botond, Szabó B., Kiss-Szécsényi. Csereként pályára léptek: Rapali – Börczi, Angler J. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Sánta (3)

Újabb nemzetközi felkészülési találkozó várt a bajnokságot a jövő hétvégén megkezdő U15-ös csapatunk számára. Szűcs János és Biegner Dániel tanítványai a 13. percben szerezték meg a vezetést: a remekül középre tekert szögletre Sánta Richárd érkezett és fejelt a kapuba, 1–0. A meccs változatosan alakult: hozzánk hasonlóan a kelet-stájer is csapat is igyekezett már a támadózónában labdát szerezni, így komoly feladat elé állították egymást a felek. Félóra elteltével fifikás megoldás után tudtuk növelni a különbséget! Egy villámgyorsan elvégzett szabadrúgás után Sánta Richárd lépett be a 16-oson belülre és óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba! Kétgólos előnnyel mehettünk rövid pihenőre.

A második félidő is hasonlóan alakult: az osztrákok egy pillanatra nem adták fel, gólt akartak szerezni. Ennek ellenére mi találtunk be, újfent pontrúgás után! A 49. percben egy jobb oldali szögletet Mihály Dániel a kapufára fejlet, a kipattanót – ugyancsak fejjel – az így mesterhármasig jutó Sánta Richárd juttatott a kapuba, 3–0. Ezek után is minden labdáért meg kellett küzdeni, egy pillanatra nem volt megállás a lüktető találkozó. A meccs utolsó percében a vendégek is betaláltak: 11-esből volt eredményes a DSM AKA Hartberg, így a szombathelyiek 3–1-re győztek.

Kellemetlen stílusú ellenféllel találkoztunk, ami nagyon jót tett nekünk! Kifejezetten magas sebességű mérkőzést játszottunk, folyamatos nyomás volt rajtunk, azonban így is pontosan futballoztunk, voltunk, jó helyeken vettük fel a labdákat, jól bontottunk, működtek az áttörések. Akcióból is rúghattunk volna gólt, de ma a pontrúgások működtek szinte tökéletesen. Sok jó egyéni teljesítményt láthattam ma! Kiemelném a kommunikációnkat, jól néztünk ki kívülről, és egy remek iramú, helyenként magas színvonalú, komoly hőfokú mérkőzést nyertünk meg. Külön örülök a pontrúgásainknak, ezekkel később bajnoki meccseket lehet nyerni. A hétvégi pofonból nagyon jól jöttünk ki

–       mondta a vezetőedző, Szűcs János.