Több U14-es is minőségi játékkal tette teljessé az U15-ös győzelmet a zöld-fehér rangadón

Több U14-es is minőségi játékkal tette teljessé az U15-ös győzelmet a zöld-fehér rangadón

Az U15-ösök zöld-fehér nyugat-dunántúli összecsapásán remekül futballoztak Szűcs János és Biegner Dániel tanítványai.

Illés Akadémia U15 – ETO FC Győr U15 3–1 (1–0)
Illés Aka. U15:
Kostyák Zs. (Hajba, 77.) – Angler J. (Mórocz, 41.), Hányi D., Pintér, Csonka – Sánta, Mihály, Hideg (Ládonyi, 53.) – Bosnyák Botond, Németh L. (Szabó B., 53.), Kiss-Szécsényi (Módly, 41.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Sánta (3., 1–0), Ládonyi (55., 2–0), Mórocz (74., 3–0)

A 2023/2024-es küzdelemsorozat zöld-fehér nyugat-dunántúli rangadóval zárult: ezúttal mi fogadtuk a győrieket. Az őszi zárómeccsen a Rába-partiak nyertek 2–0-ra, ezért is szerettünk volna visszavágni nekik.

Végre sikerült góllal kezdenünk egy bajnokit! A 3. percben Csonka Alex szögleténél remekül csináltuk meg a helyet Sánta Richárdnak, aki így üresen érkezve bólintott a kapuba, 1–0. Nem sokkal később a támadóharmadban szereztünk labdát, Sánta Ricsi vezette rá a védőjére, akit meg is vert egy csellel, bal lábas lövését azonban a kapus bravúrral hárította. Az ETO sem hagyta magát, egy 17 méteres kísérletnél Kostyák Zsombor védett. A 24. percben Bosnyák Botond kiugratásával Németh Levente lépett ki ziccerben, a kapus egy picit tudott belepiszkálni a labdába, így támadónk már nem az üres kapura tudott lőni és a visszazáró bekk kivágta a játékszert. Félóra telt el, amikor egy győri labdaszerzés utáni a 15 méteres lövés kevéssel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Az első félidő utolsó momentumaként a szögletünk után Sánta Ricsi elé pattant a labda, aki 7 méterről kapásból fölé lőtt.

A szünetet követően a csereként beálló Módly Samu kapott labdát Németh Leventétől: a 15 méteres, rövid sarokra tartó lövést szögletre ütötte a győri hálóőr. A 46. percben egy kapunk előtti kavarodásban a saját kapufánkat találtuk el, szerencsésre kifelé pattant a labda.

Elmondhatjuk, hogy a cseréink – köztük négyen is az U14-es keretből – remekül szálltak be, hiszen két perccel azt követően, hogy Ládonyi Bálint beállt, be is talált! A bal oldalon indult meg, húzott mindig befelé, aztán 20 méterről jobbal kilőtte a jobb alsó sarkot, 2–0! A győriek nem adták fel, egy szép akció végén a centerezést követően lábbal védett hatalmasat Kostyák Zsombi! A hajrára fordulva aztán eldöntöttük a meccset: Mihály Dániel szögletére Sánta Ricsi érkezett menetrendszerűen, fejesét pedig a gólvonal előtt még Mórocz Hunornak besodornia, hogy az valóban a helyére kerüljön, 3–0! Az ETO ezek után is szeretett volna betalálni, a csereként beálló Hajba Botondnak is kellett nagyot védenie, ám a legvégén egy egyéni akció végén megszerezték becsületgóljukat, így 3–1-re nyertünk!

Gratulálok a csapatomnak, ma igazán megérdemlik! Az első perctől kezdve azt kaptam vissza, amit terveztünk. Végig nyomást helyeztünk az ellenfélre, nem akartunk nekik esélyt adni, gólt szereztünk a meccs elején. Onnantól kezdve csak az volt a kérdés, mennyi is lesz a különbség, emiatt sajnálom a végén bekapott gólt. Kompakt volt a csapat, mind támadásban, mind védekezésben. A héten gyakoroltakat maximálisan visszaadták a fiúk. A pontrúgásaink veszélyesek voltak, a támadásainkat szépen építettük fel. Az U14-es játékosok is sokat tettek hozzá a meccshez, abszolút minőséget képviselt a produkciójuk! A pontrúgások elleni védekezésünk dicséretes volt, ezekből a szituációkból pedig két gólt is szereztünk. Teljesen megérdemelten győztünk! Pozitív energiákkal tudunk elmenni a nyári szünetre. Ma minden stimmelt, kicsit sajnálom, hogy most ért véget a bajnokság, hiszen egész jól belejöttünk

– értékelte a mérkőzést Szűcs János vezetőedző.