Idővel érvényesült az Illés Akadémia U13 dominanciája

Idővel érvényesült az Illés Akadémia U13 dominanciája

Kulturált, szervezett csapattal szemben nyert Sátori Barnabás együttese.

Illés Akadémia U13 – Veszprémi FC USE U13 6–0 (1–0, 0–0, 3–0, 2–0)
Illés Aka. U13:
Kovács V. – Mihók, Husz, Szukics, Boda – Novák, Németh L., Lengyel – Baranyi. Cserék: Dudás – Bangó, Tóth N. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Lengyel (11., 1–0), Baranyi (42., 2–0; 47., 3–0), Husz (60., 4–0), Németh L. (64., büntetőből, 5–0), Mihók (78., 6–0)

Idegenben 4–1-re és 2–1-re, míg itthon 2–0-ra vertük meg a veszprémieket az eddigi három bajnoki találkozón – azaz szorosan alakultak ezek az összecsapások, de mindháromszor Illés Akadémia-sikernek örülhettünk.

Kezdeti tapogatódzás után Mihók Martin pontos beadására Lengyel Ágoston érkezett remek ütemben a 11. percben, 1–0. Ezt követően azonban sokáig nem sikerült feltörnünk a szervezett veszprémieket, csak a térfélcsere után találtunk be ismét. Igaz, akkor hamar, hiszen bő egy perc telt el a harmadik negyedből, amikor Mihók Martin remek lövését bravúrral ütötte ki a vendégkapus, ám a kipattanóra mi érkeztünk és Baranyi Borisz közelről bepofozta a labdát, 2–0. Öt perc múlva Borisz távoli lövése is utat találta a kapuba, 3–0. Az etap legvégén Németh Levente forgatta meg a védőjét, majd Husz Milán elé tálalt, aki könnyed gólt szerzett, 4–0. A zárófelvonásban Németh Levente is feliratkozott a góllövők közé, hiszen büntetőből a bal felső sarokba emelt, míg a meccs zárásaként Mihók Martin átlövése a felső kapufáról vágódott a hálóba, így 6–0-ra nyertük meg a 2023/2024-es szezon utolsó bajnoki találkozóját.

Egyáltalán nem volt egyszerű dolgunk, mert rendkívül szervezett csapattal találtuk szembe magunkat! Emellett kulturált futballt is játszott a Veszprém. Azonban idővel érvényesült a dominanciánk és a meccs második felében jól is játszottunk, így nagy különbségű győzelmet arattunk. Gratulálok a srácoknak, nem csak a mai meccshez – amelyet tehát szép futballal nyertünk meg és így győzelemmel búcsúzhattunk a szezontól – hanem az egész bajnoksághoz is

– nyilatkozta Sátori Barnabás vezetőedző.