Győzelem és gólkirályi cím

Győzelem és gólkirályi cím

Károlyi Leventét nyolc találatot szerzett, ezzel pedig a bajnokság gólkirálya lett!

Illés Akadémia U12 – Veszprémi FC USE U1212–1 (4–0, 0–1, 3–0, 5–0)
Illés Aka. U12:
Sóvári – Giliczó, Németh K., Őri, Bajzek – Károlyi, Babos, Német – Varga V. L. Cserék: Pálla – Fazekas, Kalmár. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Károlyi (8, egyet büntetőből), Varga V. L. (2), Német, Fazekas

Nem csak csapat-, hanem egyéni céllal is várta az utolsó mérkőzést az Illés Akadémia U12: a győriek támadója 28 találattal vezette a góllövőlistát a 23 gólos Károlyi Levente előtt, így a Veszprém legyőzése mellett Levi kiszolgálása is volt a zöld-fehér csapat célja.

Hasonlóan kezdtünk, mint a Mosonmagyaróvár ellen: a középkezdést követő támadásból betaláltunk! Német Ádám indításából Károlyi Levente készítette le a labdát Varga Vince Lőrincnek, aki nagy gólt lőtt, így 10 másodperc után már vezettünk! Gördülékeny, látványos akciókat vezettünk. A 7. percben Károlyi Levente kezdte meg a felzárkózását a góllövőlistán, majd egy beadás utáni kipattanót Bajzek Benedek simította le Német Ádámnak, aki a harmadik találatunkat jegyezte. Az első etap hajrájában Károlyi Levente átadásából Varga Vince Lőrinc alakította 4–0-ra az eredményt.

A második felvonásban összeszedte magát a vendégcsapat, szervezetten és veszélyesen futballoztak. Egy labdaszerzés után be is találtak, sőt, Sóvári Dávidnak kellett többször is közbeavatkoznia, hogy ne kerüljenek közelebb. Mindez folytatódott a térfélcsere után is, ekkor Pálla Norbert hárított többször is szépen! Váltani tudtunk az 50. perc környékén! Egy szép akció végén Fazekas Bruno passzát Varga Vince Lőrinc kapta meg, aki rendkívül önzetlenül tálalt Károlyi Levi elé, aki ezzel mai második gólját szerezte meg. Az 58. percben Fazekas Bruno beadását Varga Vince ollózta a kapura, nagyot védett a veszprémi kapus, ám a kipattanót Károlyi Levi vágta be, 6–1. Egy perc múlva Kalmár Kornél ziccerpasszából Károlyi Levi talált be, 7–1 az utolsó 20 perc kezdése előtt.

Ekkor még két gólt hiányzott… Nagy erőket mozgósítottunk a célunk elérése érdekében. A 63. percben büntetőhöz jutottunk, amit Károlyi értékesített, 8–1! Az utolsó tíz percre fordulva, Fazekas Bruno középre tekert labdájára Károlyi érkezett pontosan, 9–1 és óriási öröm: még a cserék is befutottak ünnepelni, hiszen ezzel a mai hatodik találatával átvette a vezetést a góllövőlistán Károlyi Levente! A 73. percben Bajzek Benedek élesen beadott labdáját az asszisztlistán már strigulázó Fazekas Bruno tette a kapuba, 10–1. A végére még Varga Vince átadásából és Német Ádám szögletéből is betalált Károlyi Levente, így a meccset 12–1-re nyertük meg, Levi pedig 31 találattal a bajnokság gólkirálya lett!

Az első etapban egyéni- és csapatszinten is öröm volt nézni a gyerekeket, viszont a második negyedben minőségi romlást figyelhettem meg. A Veszprém ekkor egy gólt szerzett, de őszintén meg kell mondani, hogy ez lehetett volna több is. A harmadik felvonás elejét is ők uralták, így nagy pozitívum, hogy tudunk váltani! Aztán az utolsó 20 percben egyértelműen jó futballt mutattunk! Mérhetetlenül büszke vagyok arra, hogy olyan játékosok alkotják ezt a csapatot, akik mindent megtettek azért, hogy a Károlyi Levi ne csak utolérje, hanem meg is előzze a győri játékost. Öröm volt látni, hogy egy emberként küzdöttek ennek a célnak az élérése érdekében! Ezzel is bizonyították, hogy milyen jó közösséget alkotnak! Gratulálok a játékhoz, az egész éves teljesítményükhöz, „Karcsinak” a gólkirályi címhez és boldog vagyok, hogy velük dolgozhatok

– értékelt a győztes találkozó után Tóth Zsolt vezetőedző.