Sok sikert kívánunk, Rudi!

Sok sikert kívánunk, Rudi!

Horváth Rudolf a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzőjeként dolgozik tovább!

Németh Szabolcs, Kuttor Attila, Pacsi Bálint, Oross Márton, Desits Szilárd – mind-mind az Illés Akadémia legidősebb korosztályánál dolgoztak, amikor hívást kaptak a felnőtt futballból. Horváth Rudolf még 2020 telén vette át az Illés Akadémia U19-et – éppen Oross Mártontól, aki aztán a Magyar Labdarúgó-szövetség kötelékébe került és azóta is az U18-as válogatott szövetségi edzője. Most az NB III-ban szereplő Kaposvári Rákóczi szerződtette az UEFA Youth A diplomával is bíró vezetőedzőt.

Az Illés Akadémia egyik célja az, hogy játékosokat neveljen a Szombathelyi Haladás és a magyar futball számára, másrészt pedig, hogy sportszakembereket is képezzünk a honi labdarúgásnak. Horváth Rudolf két és fél évet töltött el nálunk, maximálisan elégedettek voltunk a munkájával! Tudtuk, hogy olyan képesítésekkel rendelkezik – és folyamatosan fejlesztette is magát – ami feljogosítja őt a felnőtt futballban való munkavállalásra. És eljött az az időpont, amikor tovább építheti a karrierjét! Meggyőződésem, hogy megérett arra, hogy egy ilyen csapatot vezethessen – ráadásul egy patinás klubnál kezdhet munkába. Ahogy eddig is sokaknak, Rudinál sem volt kérdés, hogy támogatjuk ambícióit: örültünk a megkeresésnek és támogatjuk őt az edzői pályafutásában! Az Illés Akadémia vezetősége és teljes kollektívája nevében mondhatom: nagyon sok sikert kívánunk

– mondta Bakos Roland, az Illés Akadémia szakmai igazgatója.

Horváth Rudolf a félbeszakított 2020 tavaszi idényben négy találkozón, majd azt követően két teljes szezonon keresztül vezette az U19-es csapatunkat. 54 mérkőzésen irányított, 25 győzelem 10 iksz és 19 vereség volt a mérlegünk ebben az időszakban. A 2021/2022-es küzdelemsorozatban az Illés Akadémia U19-cel bronzérmet nyert.