A szezon végére minden görbe kiegyenesedett

A szezon végére minden görbe kiegyenesedett

Ugyan sok dolog hátráltatta az eredményes munkavégzést, ám az utolsó mérkőzéseken így is szívmelengető játékot produkáltak U12-es akadémistáink.

A mögöttünk hagyott időszakot Tóth Zsolt vezetőedző elemezte.

Nehéz éven vagyunk túl, hiszen a koronavírus-járvány miatt novembertől márciusig gyakorlatilag nem tudtunk edzeni. A COVID-hullám előtti és az azt követő időszakot pozitívan tudom értékelni, hiszen sok ügyes, a tanulásra fogékony játékos alkotja a csapatot, akik bátran felvállalják a foglalkozásokon gyakoroltakat labdabirtoklásban és labdaszerzésben egyaránt.

Milyen célokat fogalmaztatok meg a 2021/2022-es szezon előtt és ezekből mit sikerült realizálni?

Ebben a korosztályban többrétű céljaink voltak. Egyrészt fontos volt az életkori sajátosságok figyelembevétele mellett a megnövekedett térhez és időhöz való hozzászoktatás. Másrészt fontos volt a játékhelyzeteket megoldó képesség fejlesztése, a kreatív, pozitív gondolkodású, az 1:1 elleni játékot labdabirtoklásban és labdaszerzésben bátran felvállaló egyéniségek nevelése. Úgy gondolom, hogy a COVID-hullám előtt, az előbb említett szegmensekben edzéseken és mérkőzéseken sokat kaptam vissza a gyerekektől. Tavasszal –  miután sikerült magunk mögött hagyni a pandémiát és végre tudtunk edzeni  – az utolsó három mérkőzésen olyan egyéni megoldásokat láttam viszont a gyerekektől, amelyek nagyon szívmelengetőek voltak számomra. Bízom benne, hogy a vírushelyzet a következő szezonban nem fog bennünket sújtani és a gyerekek fejlődése töretlen lesz.

Melyek voltak a legkiemelkedőbb meccsek?

Nekem minden olyan mérkőzés kiemelkedő volt, amelyen azt láttam, hogy a gyerekek mosolyogva, az akadémia stílusát szem előtt tartva futballoznak és bátran felvállalják az egyéni megoldásokat, hiszen a mi célunk világos és egyértelmű: minőségi játékosok nevelése a Haladás felnőtt csapatának, illetve a magyar labdarúgásnak!