Senkó Zsombor lehúzta a rolót, Tóth Milán kezdett

Senkó Zsombor lehúzta a rolót, Tóth Milán kezdett

Újabb felkészülési mérkőzést nyert meg 1–0-ra a magyar U21-es válogatott.

Miközben a magyar nemzeti csapat a Nemzetek Ligájában vitézkedett, a közvetlen utánpótlás, azaz az U21-es csapat felkészülési találkozókkal hangolt az elkövetkezendő feladatokra. Szombathelyen 1–0-ra győztük le Bulgáriát (akkor Hegyi Krisztián kezdett, míg Tóth Milán és Kállai Kevin csereként álltak be), ma pedig a kispesti Bozsik Arénában fogadtuk Litvániát.

Kapusposzton ezúttal is Illés Akadémia-nevelés kezdett: most Senkó Zsombor állt a kapuvonalon. Igazából nem tették próbára a sárgamezesek, a magyar csapat jól védekezett. Inkább a mi támadásainkról szólt a mérkőzés, de sokáig nem sikerültek a befejezések, vagy az utolsó passzokba csúszott hiba.

Az 54. percben Katona lövése a jobb oldali kapufán csattant, a kipattanót pedig Németh András vágta a léc alá, 1–0. Ezek után is a litván térfélen pattogott a labda, de újabb találat nem született. Tóth Milán 61 percet töltött a pályán, míg csereként beállva Kállai Kevin bő negyedórát kapott a szombathelyi nevelésű mezőnyjátékosok közül. Hegyi Krisztián nem állt be.

Lehetett volna nagyobb különbségű is a magyar győzelem, a mieink fölényben futballoztak, és főleg a második félidőben alakítottunk ki helyzeteket. Tíz emberrel védekeztek a litvánok, ám mi próbálkoztunk becsülettel.

Két találkozón sem kapott gólt a magyar csapat, úgy tűnik, a védekezés alapvetően összeállt – ebben vezető szerepet játszanak az Illés Akadémiáról kikerült kapusok. A két kapusunk tehát 90-90 percet kapott, Kállai Kevin mindkétszer csereként beállva összesen 43 percet, míg Tóth Milán – egyszer kezdőként, egyszer beszállóként – 81 percet kapott Gera Zoltán szövetségi edzőtől.