Továbbjutott az U19-es válogatott

Továbbjutott az U19-es válogatott

Horváth Hunor és Kállai Zalán léptek pályára.

Hárman: Simon Barnabás, Horváth Hunor és Kállai Zalán kaptak meghívást az Illés Akadémia korábbi növendékei közül az U19-es válogatott Európa-bajnoki selejtező-mérkőzéseire. A tornát Walesben rendezték, és a házigazda mellett Gibraltárral és Írországgal kellett megküzdenünk.

Wales volt az első ellenfelünk: Kállai Zalán kezdett (85 percet játszott), és a küzdelmes találkozón nem született gól.

Már a selejtezők előtt sejtettük, hogy rendkívül fontos lesz a csoportból „kilógó”, Gibraltár elleni eredmény, ugyanis az előzetes erőviszony-felmérés alapján kiderült: a magyar, az ír és a walesi együttes nagyságrendileg egy szinten van, így lényeges lesz a gibraltáriak elleni gólkülönbség. Ezen a találkozón Horváth Hunor a második félidőben szerepelt, a mieink pedig 8–0-ra győztek!

Az utolsó – lényegében a csoportelsőséget, de még inkább a továbbjutást eldöntő – találkozón az írek ellen Kállai Zalán került a kezdőbe. Szélesi Zoltán csapata a 27. percben került hátrányba, sőt, az utolsó bő 20 percre egy kiállítás miatt emberhátrányba is. Zalán 79 percet töltött a pályán, az eredmény nem változott: 1–0-ra kaptunk ki, így csoportmásodikként az elitkörbe jutottunk!

Ahogy arra előzetesen is számítottunk, egy nagyon kemény, párharcokkal, fizikális mérkőzést vívtunk egy erős ellenféllel szemben. Természetesen örülünk a továbbjutásnak, hiszen mindezt csapatként hajtottuk végre. Az egyéni hibákon azonban javítanunk kell, mivel mind a tizenegyest, mind a gólt megelőzően egyéni hibát vétettünk védekezésben. A helyzetkihasználással sem lehetünk elégedettek, ennél sokkal jobb arányban kell értékesítenünk helyzeteinket a későbbiekben. Dolgozni fogunk azért, hogy kiküszöböljük ezeket a hibákat, de elsősorban a játékosoknak kell megérteniük, hogy a nemzetközi futballban csakis százszázalékos pontossággal és odaadással lehet sikereket elérni

– mondta Szélesi Zoltán az MLSZ honlapjának a lefújás után.