Leány U14: újabb fiúcsapat orra alá törtünk borsot

Leány U14: újabb fiúcsapat orra alá törtünk borsot

A mieink ezúttal a Vép együttesét győzték le, Bihari Csenge a lefújás előtt szerezte a három pont sorsát eldöntő találatot.

Illés Akadémia-Viktória U14 – Vép VSE 2–1 (1–0)
Illés Aka.-Viktória U14:
Bihari Cs. – Licskai L., Gulyás Sz., Imre A., Gulyás Dzs. – Sági F. (Harmath R., 36.) – Bihari P. (Imre B., 36.), Gulyás L., Alasz H. Vezetőedző: Luki András.
Gólszerzők: Gulyás L. (28., 1–0), Bihari Cs. (70., 2–1)

Újabb mérkőzés várt U14-es leányainkra a Vas megyei fiúbajnokságban, a mieink a Vép ellen hozhattak némi örömöt, színt a borongós, esős őszi napba. Jól kezdtük a találkozót, szinte teljesen beszorítottuk ellenfelünket, kizárólag a vendég térfélen zajlott a játék. Sorra vezettük a szebbnél szebb támadásokat, egymás után dolgoztuk ki a helyzeteket, közelről s távolról egyaránt bátran próbálkoztunk. A jég aztán a 28. percben tört meg, amikor Gulyás Lorina lőtte ki gyönyörűen a bal alsó sarkot, aminek köszönhetően 1–0-ra vezettünk a szünetben. A fordulás után is hasonló mederben folyt a mérkőzés, a vépiek főként fizikális erejüket, gyorsaságukat próbálták használni, előreívelésekkel operáltak, ebből pedig össze is jött nekik az egyenlítés nem sokkal a lefújás előtt. Leányaink nem arról híresek, hogy egy ilyen szituációban feladnák, rendületlenül mentek előre, ennek pedig meg is lett a gyümölcse: az egész mérkőzésen nagy kedvvel játszó Alasz Hanna lövése Bihari Csenge elé pattant a kapusról, aki a léc alá bombázott. Ez volt a találkozó utolsó momentuma, a hármas sípszó azt jelentette, hogy 2–1-re felülmúltuk ellenfelünket és három mérkőzés után két győzelemmel és egy vereséggel állunk.

Nagyon büszke vagyok a lányokra, nagyon fesztelenül, felszabadultan, jó értelembe véve lazán játszottak. Meg mertük csinálni bátran a cseleket, remekül álltunk a mérkőzéshez, és külön öröm, hogy nem csak olyan megoldásokat, elemeket láttam vissza, amiket edzéseken gyakorlunk, hanem ösztönös, nem tanítható dolgokat is, ami a lányok önbizalmát mutatja. Öröm volt edzőként a kispadon ülni ezen a mérkőzésen, még egyszer nagy gratuláció a lányoknak

– értékelt Luki András vezetőedző.