Hegyi Krisztián kezdett, Kállai Kevin és Tóth Milán csereként szálltak be

Hegyi Krisztián kezdett, Kállai Kevin és Tóth Milán csereként szálltak be

Egy korai gól döntött: győzött a magyar U21-es csapat.

A Gera Zoltán irányította magyar U21-es válogatott Bulgáriával csapott össze felkészülési találkozón. A mérkőzés helyszínéül a szövetség a Haladás Sportkomplexumot választotta: többek között az Illés Akadémia jelenlegi növendékei is ott voltak a nézőtéren. A piros-fehér-zöld csapat kezdőjében korábbi tanítványaink közül Hegyi Krisztián kapott lehetőséget, míg a kispadon – többek között – Senkó Zsombor, Tóth Milán és Kállai Kevin vártak bevetésre. A mieink Hegyi – Kovács M., Csinger, Balogh B., Iyinbor, Benczenleitner – Kocsis, Kata, Bényei, Horváth K. – Németh A. tizeneggyel futott ki a Rohonci útra. Álomszerűen indult számunkra a találkozó: az első percben Kocsis Dominik kapott labdát a jobb oldalon, betört a 16-oson belülre és a rárontó kapus mellett-felett a kapu közepébe emelt, 1–0.

Mi maradtunk támadásban az előny tudatában is, Hegyi Krisztiánnak egy-egy beadásnál kellett csak közbeavatkoznia. Közben a másik oldalon Németh András, Horváth Krisztofer és Kocsis Dominik is növelhette volna az előnyünket, ám kimaradtak ezek a lehetőségek, így 1–0-val mehettünk szünetre.

Fordulás után is inkább a bolgár térfélen folyt a játék. A 62. percben Kállai Kevinnek tapsolhatott a közönség: csereként érkezett. Pályára lépése után rögtön egy akció indult az ő oldalán, aminek végén Németh András a jobb oldali kapufát találta el. Az utolsó 20 percre centert cserélt Gera Zoltán, és Németh Andrást Tóth Milán váltotta! Mindez azt jelentette, hogy három Illés Akadémia-növendék is pályára lépett az U21-es válogatottban. Több gól nem született, mieink győzelemmel kezdték a szezont: Magyarország – Bulgária 1–0!