Rosszul jöttünk ki a fordulópontokból

Rosszul jöttünk ki a fordulópontokból

A mai napon nem volt ellenszerünk a kontrákra.

Illés Akadémia U16 – Puskás Akadémia U16 1–5 (1–3)
Illés Aka. U16:
Németh B. – Tasnádi, Nyári, Molnár L. – Sipos-Kiss, Klement, Hende, Szele – Söptei, Krone, Tóth E. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Szele (12., 1–0)
Kiállítva: Hende (74.)

Mindössze két pont választotta el egymástól a két együttest a tabellán: mi 20 egységgel a 4., a felcsútiak 18-cal a 6. helyen álltak. Ősszel a kék-sárgák 2–1-re győztek.

Ismerkedésre nem hagytak egymásnak időt a felek, mindkét csapat a lényegre tért. Jól cselezett befelé a felcsúti csatár az ötödik percben, a hosszú sarkot célozta meg, de Németh Bence lábbal szögletre hárított. A 12. percben mi szereztük meg a vezetést! Söptei Bálint adott remek labdát a védősor mögé befutó Szele Mátéhoz, aki 8 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a bal oldali kapufa tövéről pattant a hálóba, 1–0. Az első félidő felénél Söptei Bálint végezhetett el szabadrúgást a 16-os bal sarkáról: lapos lövését megfogta a felcsúti kapus. Más kérdés, hogy az esetért nem szabadrúgás, hanem büntető járt volna a javunkra… Gyönyörű labdakihozatalunk volt a 25. percben: Sipos-Kiss Dániel a jobb oldalról tört befelé, kitűnően gurított vissza Krone Niklasnak, akinek a lövését kipiszkálta a léc alól a vendégkapus. A szögletvariációnk végén blokkolták a lövésünket, amiből indult a felcsúti kontra, és ennek a végén betaláltak, 1–1 – ebben a periódusban egyáltalán nem volt benne a vendégtalálat. Sőt, egy perc múlva utolsó emberként adtuk el a labdát a félpályán, az újabb kontra pedig újabb felcsúti gólt hozott, 1–2. A 31. percben egy 17 méteres átlövés került a kapunkba – nem léptünk ki a lövőre – 1–3.

A második félidőben hamar közelebb kerülhettünk volna: Söptei Bálint szabadrúgása befért volna a léc alá, ám szögletre tolta ujjheggyel a felcsúti kapus. Úgy tűnt, hogy el-elfogy a hitünk, a támadásaink el-elakadtak az utolsó fázisban. A találkozó hajrájára megfogyatkoztunk, pedig még 11:11 akár lehetett volna újabb fordulópont egy kezezés miatti 11-es a javunkra, ám a síp nem szólalt meg. Az utolsó tíz percben aztán még két gólt kaptunk: egy 16-oson belüli lekészítésből ismét a Puskás Akadémia talált be. Hogy a szerencsével sem álltak hadilábon a vendégek, mi sem bizonyítja jobban, mint az ötödik góljuk: egy lecsúszott beadás úgy vágódott a jobb felső sarokba – onnan a kapufáról a hálóba – hogy még egy papírlap sem fért volna oda, 1–5.

Nem a legideálisabban kezdtük a mérkőzést, ám mégis megszereztük a vezetést és a gólunkat követő periódusban jól működtünk. Az első fordulópontja volt a meccsnek a 11-es, amit „kívülre hozott” a játékvezető, majd az újabb a nagy lehetőségeink után bekapott kontragól. Előre készültünk erre, felhívtuk a srácok figyelmét, hogy villámgyors átmenetekre képesek a vendégek, mégsem sikerült ezeket hatástalanítanunk. A második félidőre így váltottunk, stabilabbak is lettünk, de sajnos itt is volt fordulópont: kimaradt egy nagy lehetőségünk, pedig 3–2-nél visszajöhettünk volna a meccsbe, ráadásul akkor még teljes létszámban voltunk. Küzdöttünk ebben a periódusban is. Össze kell szednünk magunkat, többet kell tennünk

– mondta a vezetőedző, Németh Richárd.