Ezúttal kiszakította gólzsákot a leány U17

Ezúttal kiszakította gólzsákot a leány U17

Biró Bence és Szabó-Kiss Zsófia tanítványai rendkívül magabiztos győzelemmel fektették két vállra az ETO FC Győr korosztályos csapatát.

Illés Akadémia-Viktória U17 – ETO FC Győr U17 9–2 (6–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
  Francsics V. – Doncsecz A. (Báder M., 62.), Takács M., Lukács K., Giczi K. – Sági F., Alasz H., Szilvási N. (Bukor Z., 46.) – Nagy B. (Kutasy L., 62.), Csombor L. (Tóth L. B. 46.), Licskai L. (Polovics D., 57.) Vezetőedző: Biró Bence.
Gólszerzők: Radi (7., 1–0, öngól), Nagy B. (17., 2–0; 57., 7–1), Szilvási N. (26., 3–0; 29., 4–0; 43., 6–0), Licskai Léna (36., 5–0), Alasz H. (60., 8–1; 90., 9–2)

Hosszú idő után ismét hazai tétmérkőzésen szurkolhattak a kilátogatók leány U17-es csapatunknak. Az ETO FC Győrt láttuk vendégül a pontvadászat 12. játéknapján.

A mieink nagy elánnal kezdték az összecsapást, egy öngólnak köszönhetően pedig már a 7. percben meg is szereztük a vezetést. Ez még inkább megadta a találkozó alaphangját, tíz minutummal később pedig Nagy Barbara révén sikerült is meg tovább nyitni az ollót (2–0). Bátran, nagy önbizalommal játszottak a lányok, futószalagon vezették a formás támadásokat. Az újabb gólok is jöttek, a szünet előtt Szilvási Nelli három ízben is eredményes tudott lenni, de Licskai Léna is feliratkozott a gólszerzők közé, így aztán fölényes, 6–0-s vezetésről várhattuk a második negyvenöt percet.

Ekkor – talán érthető módon – kicsit visszaesett a játék irama, ám így is a mi akaratunk érvényesült. A vendégek ugyan tudtak szépíteni, ám érkezett Nagy Barbara második találata, amivel már 7–1 volt az állás. Továbbra sem lassítottunk, Alasz Hanna révén már nyolcnál jártunk, s bár a győriek ismét beköszöntek, miénk volt az utolsó szó: másodpercekkel a találkozó vége előtt Alasz Hanna fejelt a kapuba egy szöglet után, kialakítva ezzel a 9–2-es végeredményt.

Az volt a célunk, hogy felszabadult, bátor kezdeményező játékot mutassunk. Támadásban és védekezésben is ezt akartam viszont látni. Megvalósult! Bátran felvállaltuk a párharcokat, valamint úgy mentünk fel védekezni, hogy abból minden szempontból a lehető legnagyobb számbeli és minőségi előnyt tudjuk kialakítani. Annak különösen örülök, hogy az új taktikai elemeink – amiket már a múlt héten is alkalmaztunk –, ezúttal teljesen más ellenfél ellen, egy jóval nagyobb pályán is működtek. Ez is mutatja a lányok kvalitásait. A másik kérés az volt, hogy rögzített játékhelyzetekre jobban figyeljünk, azokból ne kapjunk gólt. Nagy hangsúlyt fektettünk erre, és meg is tudtuk oldani a feladatot, külön öröm, hogy mi viszont be tudtunk találni ilyen szituáció után. A fordulás után más lett az iram, egyáltalán nem lehet elmarasztalni a lányokat, nagy energiákat mozgósítottak az egész mérkőzésen. Átmenetekből, játékból, pontrúgásból is tudtunk gólt szerezni, ami szintén nagy pozitívum. Nagyon örülünk, hogy a jó játék – ami már az elmúlt fordulóban, a Ferencváros ellen is megvolt – ezúttal eredménnyel is párosult. A cserék is jól álltak be, hozzá tudtak tenni a játékhoz. Gratulálok a lányoknak

– összegzett az első tavaszi hazai találkozót követően Biró Bence vezetőedző.