A második félidőben bedaráltuk a győrieket

A második félidőben bedaráltuk a győrieket

U15-ös leányaink szép gólokat szerezve diadalmaskodtak az ETO FC Győrrel szemben.

Illés Akadémia-Viktória U15 – ETO FC Győr U15 4–0 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U15:
Potor L. – Imre A. (Harmath R., 55.), Derényi A., Schőnig R., Kopfensteiner Sz. (Imre B., 63.) – Bihari P. (Széplaki S., 55.), Karancsi E., Bihari Cs. (Bedőcs L. S., 55.) – Nagy Cs., Palatin D. (Kumánovich K., 63.), Sipos-Kiss V.  Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Sipos-Kiss V. (42., 1–0), Nagy Cs. (49., 2–0), Kopfensteiner Sz. (57., 3–0), Széplaki S. (70., 4–0)

Zöld-fehér nyugat-dunántúli rangadóval nyitotta a tavaszi hazai találkozók sorát U15-ös leánycsapatunk. Az ETO FC Győr látogatott Szombathelyre. A mieink már a találkozó elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, jóval többet birtokoltuk a labdát ellenfelünknél, amely egyértelműen védekezésre kényszerült. Fölényünk helyzetekben is megmutatkozott, rendre oda tudtunk érni a kapu elé, ám az utolsó passzokba, mozzanatokba sajnos hiba csúszott. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy sérülések miatt sokat állt a játék, az egyik győri leányt pedig sajnálatos módon fejsérülés miatt mentővel kellett kórházba szállítani – ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk! Egyáltalán nem lett volna érdemtelen, ha akár több góllal is vezetünk az első játékrészt követően, ám a hálók érintetlenek maradtak, így 0–0-ról következhetett a folytatás.

Vannak azok a típusú találkozók, ahol érezhető, hogy csupán az első gólt nehéz megszerezni. Nos, a mai is ezek közé tartozott! Szinte rögtön a második felvonás kezdetét jelző sípszó után Sipos-Kiss Virág törte meg a jeget, 1–0-ra módosítva ezzel a mérkőzés állását. Ez megnyugtatta a lányokat, akik sokkal felszabadultabbak lettek, ami pedig hozta magával a szebbnél szebb támadásokat és az újabb találatokat. A 49. percben Nagy Csenge bombagóljával már 2–0-ra vezettünk, majd kisvártatva egy sarokrúgás és Kopfensteiner Szonja találata után ismét középkezdéshez készülődhettek a Rába-partiak (3–0). A cserék is motiváltan, nagy kedvvel szálltak be az összecsapásba. A nagy előny ellenére sem vettünk vissza egy cseppet sem. A 70. percben aztán sikerült feltennünk az i-re a pontot. Szöglethez jutottunk, a labda mögé Széplaki Sára állt, akinek beívelése érintés nélkül hullott a kapuba. A hátralévő időben aztán újabb gól már nem született, csapatunk magabiztos, 4–0-s győzelemmel tartotta idehaza a három bajnoki pontot.

Először is szeretnék gratulálni a lányoknak, mert a héten új dolgot gyakoroltunk, ami feküdt nekik, s amit jól tudtunk kamatoztatni. Ebből pedig rengeteg labdát szereztünk. Ami miatt talán egy picit hiányérzetem van, az az, hogy az elején rendkívül görcsösek voltunk, nagyon akartuk a gólt. Emiatt kapkodtunk és nem voltunk kellően pontosak a befejezéseknél, döntő szituációknál. A félidőben kértem a lányokat, hogy nyugodjanak meg, engedjék el a görcsösséget, ennek pedig meg is lett az eredménye. Szép gólokat szereztünk, támadásvezetésből, szögletből is betaláltunk. Jó volt nézni azt a hozzáállást, amivel fociztunk ma, biztos vagyok benne, hogy ha így folytatják a lányok, sokra vihetik a későbbiekben

– értékelt a mérkőzést követően Ferencsik Evelin vezetőedző.