Remek győzelemmel őriztük meg százszázalékos felsőházi mérlegünket

Remek győzelemmel őriztük meg százszázalékos felsőházi mérlegünket

U17-es lányaink ismét óriási küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot és hátrányból fordítva 2–1-re felülmúlták a Puskás Akadémia együttesét.

Illés Akadémia-Viktória U17 – Puskás Akadémia U17 2–1 (1–1)
Illés Aka.-Viktória U17:
Francsics V. – Doncsecz A. (Nagy Cs., 68.), Takács M., Lukács K., Giczi K. – Sági F., Licskai L., Nagy B. (Tóth L. B., 68.) – Csombor L. (Bukor Z., 51.), Polovics D., Kutasy L. (Alasz H., 51.) Vezetőedző: Biró Bence.
Gólszerzők: Nagy B. (27., 1–1), Alasz H. (83., 2–1)

A kéthetes szünet után hazai környezetben folytatta a bajnokságot U17-es korosztályunk. Biró Bence és Szabó-Kiss Zsófia tanítványai az ezüstérmes pozícióban lévő Puskás Akadémiát fogadták, melyet egy győzelemmel akár három pontra is megközelíthettek.

Kiegyenlített játékkal és kemény küzdelemmel vette kezdetét a találkozó, egyik csapat sem tudta igazán ráerőltetni akaratát ellenfelére. A játék képét nézve nem igazán volt benne a mérkőzésben, hogy gól születik, egy átlövésből azonban megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia, így aztán adott volt a feladat: minél hamarabb egyenlíteni. Ezért meg is tettünk mindent, magasabb intenzitással futballoztunk, egy remek indítás és Nagy Barbara okos helyzetfelismerése után pedig a 27. minutumban sikerült is egalizálnunk, 1–1. Kisvártatva aztán meg is duplázhatta volna csapatunk, illetve, saját góljainak számát 14-es számú játékosunk, lövése csupán centikkel suhant el a jobb kapufa mellett.

Egy gól itt, egy gól ott, döntetlenről jöhetett a második negyvenöt perc. Ez Csombor Luca akrobatikus, ollózós felsőlécével vette kezdetét, majd a másik kapu előtt is adódott veszélyes szituáció, lüktetett a találkozó. Érezhető volt, hogy a lányok – többek között a két héttel ezelőtti, Ferencváros elleni fordításnak köszönhetően is – elhitték, hogy ennek bizony lehet három pont és győzelem a vége és ennek szellemében mentek bele minden párharcba és mentek el minden egyes labdáért. Egy-egy ízben azért a felcsútiak is jelezték, hogy hozzászólnának a történésekhez, azonban remekül álltunk a lábunkon és hatástalanítottuk ezeket a szituációkat. Így érkeztünk el a 83. perchez, amikor a csereként beálló Alasz Hanna Tóth Lili Boglárka passzát váltotta gólra, ezúttal is a hajrában jött a dráma, 2–1-nél már mi voltunk lépéselőnyben. A vendégek előtt szabadrúgásból adódott még egy komolyabb lehetőség, ám ezt Francsics Virág úgy védte, hogy ki sem pattant róla. A hátralévő időben okosan, taktikusan megtartottuk előnyünket, nem is változott az eredmény, a lefújás után pedig ismét következhettek az ünneplés pillanatai a maximálisan megérdemelt, nagyon értékes győzelem után.

Együttesünk a következő fordulóban szintén idehaza, pénteken, május 17-én száll harcba a pontokért, méghozzá 14 órától az MTK ellen.

Először is nagy gratuláció a lányoknak. A legutóbbi egymás elleni mérkőzésünkből levont tanulságok alapján kicsit változtattunk a védekezésünkön. A cél az volt, hogy ne tudjanak mögénk kerülni, abból beadásokig eljutni. Ez ült is! A lányok abszolút megértették, hogy mit, s miért kérünk tőlük. Igazi csapatmunka volt ez a győzelem, mindenki hozzátette a magáét. Fizikálisan nagyon nehéz mérkőzés volt. Az ellenfél gyors és erős játékosokból állt, ráadásul meleg is volt. Talán emiatt és a nagy tempó okán mindkét oldalon sok volt a technikai hiba, a labdavesztés. Ezekből az átmenetekből érzésem szerint nagyobb arányban jöttünk ki jól. Háromesélyes mérkőzés volt, benne volt a találkozóban mindhárom eredmény, de ismét mi tudtunk ki jönni győztesen ebből. Ami azt gondolom jelzésértékű és örömteli. Ez győztes gondolkozású csapatot feltételez, valamint olyan csereként beálló játékosokat, akik nem csak hogy hozzá tudnak tenni, el tudnak dönteni ilyen mérkőzéseket. Elmondhatjuk magunkról, hogy most már nincs olyan együttes, melyet nem tudtunk megverni ebben az idényben. Lement a rájátszás első fele, úgy érzem a csapat rendben van, az érem matematikailag is biztos, innen pedig már minden mérkőzés ajándék. Természetesen az a célunk, hogy ezeken minél jobb játékot mutassunk és minél többet tanuljunk ezekből a találkozókból

– fogalmazott az összecsapást követően Biró Bence vezetőedző.