Egy óra emberhátrány, gól nélküli döntetlen

Egy óra emberhátrány, gól nélküli döntetlen

A mérkőzést megelőzően búcsúztattuk 2005-ös korosztályunkat.

Illés Akadémia U19 – Várda LA U19 0–0
Illés Aka. U19: Molnár-Végh – Bonchis, Frák, Zsédely, Garai – Mozsár, Bolla (Stefanich, 34.), Horváth A. – Baján, Pruska (Kopácsi Á. 61.), Szvoboda (Stifter, 61.). Vezetőedző: Horváth András.
Kiállítva: Frák (33.)

Ahogy az már hagyomány az Illés Akadémián: az utolsó U19-es hazai bajnoki mérkőzés előtt búcsúztunk el a legidősebb korosztályunk játékosaitól – idén a 2005-ösöket ajándékoztuk meg. Illés Béla emlékplakettel köszönte meg a nálunk töltött időszakot Bonyhárd Attilának, Frák Marcellnek, Kovács Bencének, Mohos Barnabásnak, Mozsár Dávidnak, Pruska Dánielnek, Stifter Patriknak, Szvoboda Dánielnek, Udvardi Ádámnak és Zsédely Bencének.

A találkozó első nagy helyzete a vendégek előtt adódott, ám az éles szögből leadott 7 méteres lövést Molnár-Végh Marci kiütötte. Az első negyedóra végén Horváth Arnold szerelte a vendégkapust, passza után kétszer is kapura tudtunk lőni, de mindkét alkalommal hárított a visszazáró hálóőr. A 33. percben megfogyatkoztunk: egy bal oldalon történt kiugratáskor a játékvezető úgy látta, túl magasra emelte a lábát Frák Marcell, aki így akadályozta ellenfelét, ezért sárga lapot mutatott fel neki. Azonban megvizsgálva a kisvárdai játékost – akinek vérzett az orra –, ezt pirosra módosította. Így is mi álltunk közelebb a gólszerzéshez: egy jobb oldali beadást követően a 33. percben Szvoboda Dániel 8 méterről fejelt, a kapufa segített a szabolcsiakon. Az első félidő hajrájában pedig Pruska Dániel kapott egy jó labdát, de lapos lövését lábbal védte a kapus, így az első félidőben nem született gól.

Ahogy aztán a másodikban sem. A mieinknek a szervezettségen túl a támadásokra is maradt energiája, ám betalálni nem sikerült, így 0–0-val zárult a 2023/2024-es évad utolsó hazai bajnokija.

Az első időszakban olyan mérkőzésen éreztem magam, amelyiken nincsen kapu. Aztán a kiállítás után két óriási lehetőségünk is volt a vezetés megszerzésére, ezek azonban kimaradtak. Nehéz ilyen hosszú időszakot emberhátrányban futballozni, de a srácok odatették magukat és jól védekeztek. Szervezetten és fegyelmezetten futballoztunk egy fizikálisan erős ellenféllel szembe. Sajnos nem sikerült gólt szerezni, de nem is kaptunk

– nyilatkozta Horváth András.