Fölényes győzelem a Puskás ellen

Fölényes győzelem a Puskás ellen

U15-ös csapatunk végig magabiztosan futballozva tartotta itthon a három pontot. Karancsi Emma mesterhármasával, valamint Palatin Dorka és Imre Adél találataival 5–0-ra nyertünk a felcsútiak ellen.

Illés Akadémia-Viktória U15 – Felcsút SE U15 5–0 (2–0)
Illés Aka.-Viktória U15: Potor L. – Kopfensteiner Sz. (Nistor M., 41.), Derényi A. (Schőnig R., 41.), Széplaki S., Imre A. (Imre B., 52.) – Harmath R. – Sipos-Kiss V. (Kumánovich K., 52.), Palatin D., Karancsi E., Bihari Cs. (Bihari P. 41.) – Horváth A. (Bedőcs L., 41.) Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Palatin D. (4., 1–0), Imre A. (16., 2–0), Karancsi E., (42., 3–0; 45., 4–0; 69., 5–0)

Nagy iramot diktálva, jól kezdtük a mérkőzést, aminek a 4. percben meg is lett az eredménye ugyanis Palatin Dorka váratlan távoli lövéséből megszereztük a vezetést, 1–0. A folytatásban is sorra dolgoztuk ki a helyzeteket és negyedóra elteltével már kétgólos előnyre tettünk szert. Egy kipattanó labdára Imre Adél csapott le a leggyorsabban és a lövése egy vendégvédőn megpattanva landolt a kapuba, 2–0. A 25. percben Horváth Amirát a 16-os előterében ziccerben rántotta le a felcsúti védője, akit a játékvezető piros lappal büntetett, így ellenfelünk emberhátrányban volt kénytelen folytatni a találkozót.

A fordulást követően tovább folytattuk a gólgyártást, a 42. percben a csereként beálló Bihari Patrícia lódult meg a jobb szélen és látványos szólója után Karancsi Emma értékesítette a ziccert, 3–0. A 45. percben ismét Karancsi volt eredményes, aki egy szögletet követően spiccel továbbította a labdát a hosszú sarokba, 4–0. Ellenfelünket végig nyomás alatt tartva vezettünk szebbnél szebb akciókat, majd a 69. percben a triplázó Karancsi újra beköszönt, aki a kapust letámadva szerzett szemfüles találatot, 5–0. A hajrában még tovább növelhettük volna előnyünket, több ígéretes próbálkozásunk is volt, de ezekből gól már nem született. A három pont sorsa egy percig sem forgott veszélyben, ezzel Ferencsik Evelin együttese újra a tabella éléről várhatja a folytatást.

Már az első perctől kezdve kezünkbe vettük az irányítást, ami a mérkőzés végéig kitartott. Egy-két periódusa volt a meccsnek, ahol meginogtunk, főként akkor, mikor emberelőnybe kerültünk és emiatt egy kicsit elcsúsztunk. Összességében azt gondolom, hogy ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk, bár akadtak még helyzeteink és a kapufát is többször eltaláltuk, de ettől függetlenül elégedett lehetek. Örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni, amivel élni is tudtak a lányok. Gratulálok mindenkinek és gratulálok az ellenfélnek is, mert az emberhátrány ellenére nagyon jól tartották magukat

– értékelte a mérkőzés Ferencsik Evelin vezetőedző.