Ősz óta két csoportban zajlik a gyenesdiási program

Ősz óta két csoportban zajlik a gyenesdiási program

Az Illés Akadémia balatoni helyszíne igazi gyűjtőpont a környéken élők számára.

Még szeptember első hetében indult a gyenesdiási program őszi idénye. Az ott történtekről Noé Dáviddal beszélgettünk

Ez az idény már kissé különbözött az eddigiektől, hiszen immáron két csoportban indultak a foglalkozások. Még a nyári időszakban táborokban és edzéseken is részt vettem, többek között Balatonkeresztúron és Marcaliban is, ahol betekintést nyerhettem a mindennapos munkába, láthattam, milyen lelkiismeretesen dolgoznak. Aminek eredménye rengeteg labdarúgást szerető, szorgalmas és tehetséges játékos.

Miképpen alakult át ősztől a struktúra?

Szeptembertől a haladó csoport mellett – akik heti két edzésen vettek részt – elindult a kezdő csoport is, akik heti egy edzéssel kezdték el a programot. Tizenhárom srácot sikerült kiválasztani: a srácok 2011, 2012, 2013 és 2014-es születésűek. Érkeztek labdarúgók Marcaliból, Balatonkeresztúrról, Gyenesdiásról, Keszthelyről, Hévízről. A gyerekek teljesítményével maximálisan elégedett vagyok, szorgalmasan és fegyelmezetten dolgozták végig az őszi időszakot, az edzéslátogatottságuk nagyszerű volt. Sajnos a rossz idő érkeztével betegségek nehezítették az edzésmunkát, de mindenképpen pozitív képet kaptam a fiúkról.

A munka eredményességének és a gyerekek teljesítményének mutatója, ki is jut el akadémiai szintre.

A haladó csoportból a 2009-es születésűek tovább léptek, ki-ki a saját klubjában, illetve többen váltottak, nagyszerű egyesületekbe kerültek a gyerekek, amihez mi is segítséget tudtunk nyújtani, hiszen legfontosabb célunk, hogy ezeket a fiúkat segítsük céljaik elérésében, fejlődésük töretlen legyen és mindenkinek sikerüljön magából kihozni a maximumot. A haladó csoport keretét 2010, 2011 és 2012-es játékosok alkották, akik közül hatan már az Illés Akadémia igazolt labdarúgójává váltak, így a mérkőzéseiket már a zöld-fehérek U13-as, U12-es vagy U11-es együttesében játszották a hétvégéken, míg ketten a Lurkó UFC korosztályos csapataiban szerepeltek. Ezekről a gyerekekről elmondható, hogy hatalmas alázat és szorgalom határozza meg a mindennapi munkájukat, hiszen az edzések, mérkőzések és az iskolai elfoglaltság mellett rengeteg utazás is szerepel a programjukban. Minden focistapalántát megtekintettem a korosztályos mérkőzéseken és hétről hétre figyelemmel kísértem teljesítményüket és elmondható róluk, hogy nagyszerűen szerepeltek, meghatározó produkciót nyújtottak csapataikban, amiért hatalmas dicséret jár nekik.

Hogyan áll össze a gyenesdiási program?

Az igazolt játékosok mellett kilencen más klubokból jár hozzánk, hogy szabadnapjaikon is edzhessenek, fejlődhessenek, így a haladó csoport létszáma 17 fő. A két csoport összlétszáma 30 fő, ami azt gondolom hatalmas eredmény, hiszen az, hogy 30-40 kilométerről is elhozzák a szülők a gyerekeket hatalmas áldozat, az pedig, hogy ránk bízzák gyermekeiket a legnagyobb megtiszteltetés és egyben felelősség is. Köszönjük az egész evés együttműködést, segítséget a szülőknek, nevelő kluboknak, edzőiknek, hiszen közös a cél, hogy a gyerekeknek minden segítséget megadjunk a céljaikhoz vezető úton és ez csak együtt sikerülhet. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a munkát Tóth Miklósnak, az Illés Akadémia korábbi utánpótlás-menedzserének, akinek a program elindításában és megvalósításában is jelentős szerepe volt. Külön öröm számomra, hogy Bene Dániel – aki Marcaliból indult, és szintén tagja volt korábban ennek a gyenesdiási projektnek – nem csak az Illés Akadémia U16-os csapatának lett stabil tagja, hanem meghívást kapott az U16-os válogatottba is!

Milyen terveid vannak a csoporttal?

Január elején folytatjuk a munkát és terveink között szerepel egy közös akadémialátogatás, illetve edzés is, és természetesen lesznek olyan játékosok is, akik már többször is ott lehetnek a tavasz folyamán akadémiai edzéseken, köszönhetően az alázatos munkájuknak és szorgalmuknak.