A jó játék eredményességgel is párosult

A jó játék eredményességgel is párosult

Valamennyi mérkőzését megnyerve a pápai torna első helyét szerezte meg akadémiánk U10-es csapata.

Az U10-es korosztály számára megrendezett Astotec PELC-kupán összesen nyolc gárda lépett parkettre. A szervezők a résztvevőket két, egyenként négy csapatot felvonultató csoportba sorsolták, amelyekben 1×15 perces mérkőzéseken, 4+1-es felállásban mérték össze tudásukat a résztvevők. A Faggyas Milán irányította akadémistáink a kvartettjükben három győzelmet arattak: a Gyirmótot 2–1-re, a házigazda Pápát 3–0-ra, majd az Ajkát 3–1-re verték, így az első helyen zártak és rögtön a döntőbe jutottak, ahol az ETO FC Győr volt az ellenfél. Ugyan a vezetést a Rába-partiak szerezték meg, ám fiataljaink fordítottak és 2–1-es sikerükkel kupagyőztesek lettek. Külön öröm, hogy az erőfelmérő legjobb kapusának Sóvári Dávid bizonyult, a négy gólt szerző Rajos Ádin pedig holtversenyben a legeredményesebb játékosnak bizonyult.

Határozottan jó színvonalú mérkőzések voltak. Mi a 4+1-es felállás ellenére is a saját alapelveink szerint játszottunk: labdakihozatalból kombinatív, kezdeményező játékba mentünk. Emellett agresszív letámadással megpróbáltunk minél több labdát szerezni. Sok helyzetet dolgoztunk ki, tetszetős támadásokat vezettünk. Ha a kapu előtt picit higgadtabbak lettünk volna, akkor nagyobb arányban is nyerhettünk volna a meccseinken. Ez igaz a döntőre is, ahol hátrányból felállva fordítottunk. Bár ott is végig fölényben játszottunk, kapufákat is lőttünk. Elégedett vagy a srácokkal. A jó játékunk ma eredményességgel is párosult. Ez a srácoknak egy komoly sikerélmény. Büszke vagyok rájuk

fogalmazott az aranyérmes csapatunk vezetőedzője, Faggyas Milán, aki a Hende Noel, Sóvári Dávid – Rajos Ádin, Tóth Dávid, Sömenek Bálint, Novák Benett, Papp Olivér, Vigh Olivér, Kalmár Kornél, Dávid Marcell, Angler Noé és Molnár Bálint alkotta keretből válogathatott.