Három villámkarrier az Illés Akadémián

Három villámkarrier az Illés Akadémián

Annak ellenére, hogy Bene Dániel, Tóth Ábel és Farkas Dávid is csak pár hónapja érkezett az utánpótlásképző centrumunkba, már mind a hárman bekerültek a magyar U16-os válogatott keretébe.

A 2022-2023-as szezon előtt nyolc új játékos érkezett akadémiánk U16-os korosztályához, akik közül hárman már be is kerültek a korcsoport nemzeti csapatába. Sátori Barnabás tanítványai három napot töltöttek Telkiben, ahol több edzésen, valamint egy mérkőzésjátékon vettek részt.

Tényleg igen-igen felgyorsultak az utóbbi hónapokban körülöttem az események. Hévízről kerültem ide az Illés Akadémiára és fél év után már a válogatott keretbe is meghívást kaptam, aminek nagyon örültem. Komoly megtiszteltetésnek éreztem! Nem egyszerű ezt az egészet feldolgozni, de azért a pozitív eseményeket mindig könnyebb. Hárman voltunk tőlünk Telkiben, így a háromágyas szoba összetétele adott is volt. Remek volt a hangulat az egész kereten belül. Az edzések jók voltak, inkább a taktikáról szóltak. A szerdai meccsen jobb oldali támadót játszottam és szerintem nem is teljesítettem rosszul. Meg tudtam mutatni, hogy mit is tudok, ráadásul gólt is rúgtam. Bízom abban, hogy legközelebb is meghívást kapok, ezért pedig mindent meg is teszek majd az akadémiánk korosztályos csapatában

foglalta össze a hétfőtől szerdáig tartó edzőtábor eseményeit Bene Dániel. Rajta kívül az osztrák USK Rauris csapatától hozzánk érkező, rendre belső védőként szereplő Tóth Ábel is meghívást kapott az összetartásra.

Két osztrák, valamint az Illés Akadémia közül döntöttünk úgy, hogy Szombathelyre jövök. Az elmúlt hónapokban nagyon sokat fejlődtem itt, és örülök annak, hogy meghívást kaptam a korosztályos válogatottba. Az edzőtáborban rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem. Látom, hogy lényegében hol is tartok és miben kell még javulnom. Főként a többi belső védőt figyeltem. A gyakorlások nagyon hasznosak voltak, a mérkőzésen pedig úgy érzem, hogy jól teljesítettem. Úgy gondolom, hogy közel a maximumot tudtam kihozni magamból. Nagy motivációt jelent a számomra ez a meghívás, és bízom abban, hogy nem ez volt az utolsó ilyen alkalom

fogalmazott Tóth Ábel.

A két mezőnyjátékosunkon kívül még a kapus Farkas Dávid kapott meghívást Sándor György szövetségi edzőtől. Ifjú cerberusunk nem is olyan régen igazolt hozzánk Kaposvárról, most pedig már az U16-os válogatott keretébe is bekerült.

Nagyon jó döntés volt az, hogy Kaposvárról az Illés Akadémiára jöttem. Úgy gondolom, hogy a jól felkészült edzőknek, valamint a kiváló körülményeknek hála rengeteget fejlődtem itt, és lényegében ennek köszönhetem, hogy ott lehettem Telkiben. Ez egy visszajelzés, hogy megérte eljönni otthonról és nagyon sokat dolgozni. Picit féltem a közegtől, de szerencsére mi hárman, akik az Illés Akadémiát képviseltük, egy szobában laktunk. Ez egy jó alap volt, de amúgy mindenki nagyon rendes volt. Sikerült hamar feloldódni. A keretben hárman voltunk kapusok. Az edzőtábort lezáró meccsen én 30 percet kaptam, és szerintem jól is teljesítettem: irányítottam a védelmet, lábbal is jól kapcsolódtam be a játékba, és több esetben is sikerült hárítanom. Még ziccert is védtem

zárta szavait Farkas Dávid, aki nagyon szeretne majd tétmérkőzésen is szerepelni az U16-os magyar válogatottban. Mondjuk például a nyári Telki Kupán. Addig azonban az Illés Akadémia korosztályos csapatában szeretne hétről hétre bizonyítani.