Nem tudtuk sikerrel köszönteni Zsigmondot

Nem tudtuk sikerrel köszönteni Zsigmondot

Mi kihagytuk a nagy lehetőségeinket is, míg a hazaiak a kisebbeket is értékesítették.

ETO FC Győr U12 – Illés Akadémia U12 8–1 (1–0, 4–0, 0–0, 3–1)
Illés Aka. U12: Pálla – Károlyi, Őri, Szukics, Bajzek – Babos, Jáger, Német – Varga V. L. Cserék: Fazekas, Németh K., Giliczó, Török, Kalmár. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerző: Kalmár (63., 6–1)

A héten már a második találkozójára készülhetett az Illés Akadémia U12: a Király SE elleni idegenbeli győzelem után ezúttal Győrbe látogatottak Tóth Zsolt tanítványai. A vezetőedző azonban nem tudott a srácokkal utazni: ma megszületett második gyermeke, Zsigmond! Szívből gratulálunk!

Két hasonló képességű csapat játszott, a meccs forgatókönyve, a játék képe is ezt mutatta. Az első negyed utolsó pillanatában egy pontrúgásgólt kaptunk gólt, így hátrányban mentünk az első szünetre. A cserék után aztán a győriek a négyszer is betaláltak: hármat ki nem kényszerített hibából lőttek – ez eldöntötte a meccs kimenetelét. A harmadik felvonásra mentálisan összekaptuk magunkat, rendkívül színvonalas volt ez a 20 perc. Volt lehetőségük a hazaiaknak, de nekünk több és ráadásul nagyobbak is, sajnos azonban sorra kihagytuk őket. Az utolsó felvonásban Kalmár Kornél révén végre sikerült betalálnunk, ám újabb ki nem kényszerített hibák után már csak a győriek lőttek újabb gólokat.

Az eredményt tekintve szó sem volt ilyen különbségről, a mieink ziccerek sokaságát hagyták ki. Játékban nem voltunk rosszabbak, ám a fizikális fölényüket és az egyéni hibáinkat kegyetlenül kihasználták a Rába-partiak.

Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. A játékunk és a játéképítésünk rendben volt, a meccs folyamán több ziccerünk is volt, amik egy kivétellel ki is maradtak. A kezdeményezőkészségünk a védekező zónából nem volt elfogadható, sok egyéni hibát vétettünk, amiket az ETO sorra kihasznált. Amíg az ellenfél kapuja előtt gólképtelenek, addig hátul gólképesek voltunk – így az ilyen erősségű ellenfelek ellen az mérkőzés kimenetele nem lehet más. Kiemelném még egyszer, hogy a játékunk rendben volt, az egyéni hibák miatt lett nagy gólkülönbségű a vereség. Megérdemelten győzött az ETO, mert a helyzeteit jobban használta ki, de az eredmény abszolút túlzó.

Gratulálok a csapat nevéhez Tóth Zsolti kollégámnak és kedves feleségének! Második gyermekük született meg ma, üdvözöljünk Tóth Zsigmondot! Nagyon jó egészséget kívánok

– nyilatkozta Takács Csaba, az Illés Akadémia pre-akadémiai szekcióvezetője.