Nem érdemeltünk vereséget a zöld-fehér rangadón

Nem érdemeltünk vereséget a zöld-fehér rangadón

U15-ös leányaink küzdelmes, hajtós mérkőzésen maradtak alul 3–1-re a Ferencváros vendégeként.

FTC-Telekom U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 3–1 (2–1)
Illés Aka.-Viktória U15:
Potor L. – Imre A. (Harmath A., 63.), Derényi A., Schőnig R., Kopfensteiner Sz. (Bedőcs L. S., 77.) – Bihari P. (Palatin D., 46.), Bihari Cs., Karancsi E. – Nagy Cs. (Imre B., 63.), Széplaki S. (Horváth A., 46.), Sipos-Kiss V. (Kumánovich K., 77.) Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerző: Karancsi E.  (12., 0–1)

Igazi derbivel indult a tavasz listavezető U15-ös korosztályunk számára: a nagy rivális Ferencváros otthonába látogattunk. A két együttes szombathelyi találkozóján megosztoztak a pontokon a csapatok, az az összecsapás 0–0-s végeredménnyel zárult.

Az érezhető volt, hogy ezúttal is nagyon komolyan felkészültek egymásból a csapatok, egyik fél sem tudott igazán a másik fölé kerekedni. A 12. percben aztán Karancsi Emma remekbe szabott szabadrúgásával sikerült lépéselőnybe kerülnünk, igazán sokáig azonban nem örülhettünk, ugyanis a budapestiek is eredményesek tudtak lenni egy ilyen szituációból (1–1). Az egyenlítés lendületet adott a hazaiaknak, akik két minutummal később újfent beköszöntek, ez pedig azt jelentette, hogy 2–1-es előnnyel mehettek a szünetre. A fordulás után is egyenlő erők küzdelmét láthatták a kilátogatók, a hazai vezetés ellenére teljes mértékben nyílt volt az összecsapás. Így érkeztünk el a 75. perchez, amikor viszont ismét az FTC tudott betalálni, a góllal pedig egyben ki is alakult a találkozó 3–1-es végeredménye. A mieink ezúttal is szoros, igazi rangadóhoz méltó mérkőzést tudtak játszani a Ferencvárossal, és ez az, amit magunkkal kell vinni a soron következő hetekre.

Az első játékrész rendkívül brusztolós, párharcokkal teli volt, nagy csata zajlott a pályán. Karancsi Emma gyönyörű szabadrúgásával mi szereztük meg a vezetést, majd az ellenfél is hasonló módon köszönt be. Ezt követően – sajnos, ki kell mondani – két gólt ajándékoztunk ellenfelünknek, ez pedig el is döntötte a mérkőzést. Úgy gondolom, ikszes találkozó volt, nem játszottunk alárendelt szerepet, de ezeket a vereségeket is meg kell tanulnunk kezelni. Ebből a mérkőzésből is levonjuk a tanulságokat, miként azt is, hogy semmiképp sem szabad elhinnünk, hogy nyeregben vagyunk, nagyon jó csapatok vannak mögöttünk és minden egyes pontért meg kell majd küzdenünk. Ez azért is igaz, mert nagy küzdelem folyik a minél jobb helyezésekért, a pontokért, úgyhogy egy pillanatra sem dőlhetünk hátra

– foglalta össze a fővárosi történéseket Ferencsik Evelin vezetőedző.