Kiegyenlített meccsen kapott ki az Illés Akadémia U13

Kiegyenlített meccsen kapott ki az Illés Akadémia U13

Remek kis csörte zajlott a két zöld-fehér csapat között.

ETO FC Győr U13 – Illés Akadémia U13 2–0 (0–0, 1–0, 0–0, 1–0)
Illés Aka. U13: Dudás – Majlinger, Husz, Hányi B., Lengyel – Novák, Lajos, Németh L. – Bangó. Cserék: Kovács V. – Molnár B., Boda, Baranyi, Tóth N. Vezetőedző: Sátori Barnabás.

A két zöld-fehér csapat kiemelkedik a mezőnyből, így a bajnokság legjobb mérkőzései általában az ETO és az Illés Akadémia között zajlik. Ma sem volt ez másképpen! A mieink kezdtek jobban, a 7. percben nem sok hiányzott a vezetés megszerzéséhez! Bangó Benedek lépett ki remek ütemben, lövésénél azonban nagyon védett a hazai hálóőr. Lehetőségek inkább előttünk adódtak, bár az ETO is előnybe kerülhetett volna: Dudás Noel adta el a labdát, ám hibáját kijavítva nagyot védett és megóvta kapunkat a góltól. A nagyon jó színvonalú, kiegyenlített második negyed legvégén aztán egy Rába-parti akció futott a jobb szélen, aminek végén egy extra egyéni megmozdulás utáni ziccerből meg is szerezte a vezetést az ETO.

A térfélcsere után megkíséreltünk minél előbb egyenlíteni, ám jó 50 perc elteltével átvette a kezdeményezést a hazai csapat, majd a meccs vége előtt öt perccel el is döntötték az összecsapást. Mi a labdakihozatalunkba hibáztunk bele, az alapvonalról visszagurított passzt pedig középről értékesítették a győriek, így 2–0-ra megnyerték a rangadót.

Az első 40 perc kiegyenlített játékot hozott, inkább a mi akaratunk érvényesült, nyomás alá tudtuk helyezni a győrieket. A labdaszerzés után jól mentünk át védekezésből támadásba, több lehetőségünk volt, elégedett lehettem ezzel a periódussal. Kár volt a bekapott gólért – egy extra megoldás miatt vezethettek a győriek, ez nem volt benne a meccs képében. A harmadik negyed közepétől már nem tudunk az addigi magas színvonalat hozni, de ez még elfogadható volt. Az utolsó felvonásra visszaestünk az egyéni és csapatvédekezésben, így az ETO játszott fölényben, így a győzelmük megérdemelt. Az első bő 50 percre lehet alapozni és várjuk nagyon, hogy elkapjuk az ETO-t – nincs is ez olyan messze

– mondta a vezetőedző, Sátori Barnabás.