Nem adott esélyt a Puskás Akadémiának és gyönyörű ezüstérmet szerzett a leány U15

Nem adott esélyt a Puskás Akadémiának és gyönyörű ezüstérmet szerzett a leány U15

A mieink Sipos-Kiss Virág duplájával, valamint Horváth Amira, Palatin Dorka és Schőnig Réka találataival 5–1-re nyertek felcsúti riválisuk otthonában.

Puskás Akadémia U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 1–5 (1–3)
Illés Aka.-Viktória U15:
Széplaki S. (Potor L., 73.) – Imre A. (Bedőcs L. S., 67.), Derényi A., Schőnig R., Kopfensteiner Sz. – Bihari P. (Imre B., 67.), Bihari Cs., Palatin D. – Harmath R. (Nistor M., 41.), Horváth A., Sipos-Kiss V. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők:
Sipos-Kiss V. (11., 0–1, 65., 1–5), Horváth A. (16., 0–2), Palatin D. (22., 0–3), Schőnig R. (61., 1–4)

Legfiatalabbjaink is elérkeztek a 2023/2024-es bajnoki idény utolsó találkozójához, melyet Felcsúton vívtak a Puskás Akadémia együttesével. A mieink szeme előtt egyetlen cél lebegett: bebiztosítani a második helyet és gondoskodni arról, hogy a később, 17 órakor kezdődő Pécs–Ferencváros-találkozónak már ne legyen tétje a hazaiak szempontjából sem.

Hogy mennyire nem a levegőbe beszéltünk, azt jól bizonyítja, hogy már bő negyedóra elteltével kétgólos előnyre tettünk szert: előbb Sipos-Kiss Virág nyitotta meg a találatok sorát, majd kisvártatva Horváth Amira duplázta meg a különbséget. Kétgólos előny ide, kétgólos előny oda, lendületben maradtunk, nem vettünk vissza, ennek pedig meg is lett az eredménye: Palatin Dorka is feliratkozott a gólszerzők közé, így már 3–0-s vezetés birtokában futballozhattunk. A szünet előtt aztán még szépíteni tudtak a hazaiak, így végül 3–1-ről jöhetett a második negyven perc.

A lányok aztán ott folytatták a pihenő után, ahol abbahagyták: Schőnig Réka találatával tovább nyílt az olló, majd nem sokkal később, a 65. percben jött Sipos-Kiss Virág, aki csapatunk ötödik, saját maga második gólját szerezte meg. Ezzel végleg eldöntöttük a lényegi kérdéseket, a győzelem, valamint a második hely sorsát is és 5–1-es győzelemmel, boldog ezüstérmesként zártuk tavaszi menetelésünket és a szezont.

Megérdemelten nyertünk és megérdemelten szereztük meg a második pozíciót. Nagyon keményen megdolgoztak érte a lányok a mai mérkőzésen és az egész szezonban! Az első félidő második fele miatt van bennem egy pici hiányérzet. Úgy érzem, hogy ott 3–0 után egy kicsit átmentünk egyénieskedésbe, a Puskásnak pedig megvoltak a lehetőségei és veszélyesek voltak a kapunkra. A szünet után aztán már ismét teljes mértékben a mi akaratunk érvényesült és uraltuk a mérkőzést. Ahogy már említettem: le a kalappal a lányok teljesítménye előtt, óriási munka van abban, hogy ezüstérem kerül a nyakunkba. Úgy gondolom, bizonyítottuk, hogy mennyire szép, felszabadult futballt tudunk játszani, és ami a legfontosabb: a lányok élvezik azt, amit csinálnak. Emellett természetesen szeretnék gratulálni az U17-es, valamint az U19-es csapatnak is, Szombathelyre női labdarúgásban igazi ezüsteső hullott

– értékelt a felcsúti nyolcvan percet követően Ferencsik Evelin vezetőedző.

A bajnoki ezüstérmes U15-ös csapat névsora: Bedőcs Lea Sára, Bihari Csenge, Bihari Patrícia, Derényi Alíz, Doncsecz Anna, Első Hanna, Gertner Luca, Harmath Ramira, Horváth Amira, Imre Adél, Imre Blanka, Karancsi Emma, Kopfensteiner Szonja, Kumánovich Kinga, Nagy Csenge, Nistor Maja, Palatin Dorka, Potor Leona, Schőnig Réka, Sipos-Kiss Virág, Szélessy Hédi, Széplaki Sára.

A szakmai stáb: Ferencsik Evelin vezetőedző, Tóth Alexandra asszisztens edző, Fabsitz András, Szvorda Melinda kapusedzők, Sitku Boglárka masszőr, Mészáros-Szarka Tíria erőnléti edző.