A bajnok otthonából három ponttal tért haza az Illés Akadémia U16

A bajnok otthonából három ponttal tért haza az Illés Akadémia U16

A zöld-fehérek nagyszerű győzelemmel zárták a bajnokságot!

Honvéd-MFA U16 – Illés Akadémia U16 0–3 (0–1)
Illés Aka. U16:
Őri K. – Klement, Tasnádi, Nyári, Molnár L. (Szép 81.) – Szücs (Markó, 57.), Hende – Sági (Sipos-Kiss, 57.), Söptei, Szele (Szilvási, 88.) – Krone. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Krone (41., 0–1), Söptei (48., 0–2), Nyári (70., 0–3)

A bajnokságot már korábban bebiztosította maga számára a Honvéd-MFA együttese, így felszabadult találkozó várt mindkét együttesre a fővárosi találkozón. Az Illés Akadémia U16 a legutóbbi hat mérkőzésén veretlen maradt: a Diósgyőrt és a Kisvárdát legyőztük, az MTK-val, az ETO-val, a Ferencvárossal és Vasassal döntetlent játszottunk.

Két-három lehetőségünk is volt az első félidőben, ezekből még nem sikerült betalálnunk. A hazaiak átmenetei veszélyesek voltak, de jól kontrolláltuk ezeket. A 41. percben Söptei Bálint lopott labdát, rávezette a védőkre, majd az akciót kísérő Krone Niklasnak játszotta át, aki a hosszúba passzolt, 0–1.

A szünet után hamar megdupláztuk az előnyünket. A Honvéd kapusának passzát nézte le Söptei Bálint, kicselezte a hálóőrt és az üres kapuba passzolt, 0–2. Ezt követően is támadásban maradtunk, érett a harmadik találtunk is, akár Sipos-Kiss Dani, Krone Niklas és Szele Máté is betalálhatott volna. A 70. percben aztán Söptei Bálint szögletét a hosszú oldalon Nyári Olivér a levegőből belsőzte a kapuba, 0–3! Azaz Söptei Bálint gólja mellett két gólpasszal járult hozzá a mai győzelemhez! A vereséget nehezen viselték a bajnokcsapat tagjai, kissé paprikás lett a meccs vége, amit tehát 3–0-ra nyert meg az Illés Akadémia U16!

A mérkőzés elején kértem a srácokat, hogy tegyék bele magukat a meccsbe nagyon! Ők ezt meg is fogadták és 200%-on pörögtek! Rendkívül büszke voltam rájuk! Arra készültünk, hogy birtokoljuk a labdát és építjük a játékot. A hazaiak középső zónás presszinget alkalmaztak. Amikor ránk jöttek, akkor kerestük a szélső területeket. Ezúton köszönöm a közös munkát a fiúknak! Innen is üzenem a szombathelyi labdarúgás minden résztvevőjének, hogy nem adjuk fel soha

– nyilatkozta a vezetőedző, Németh Richárd.