Fantasztikus hajrá a rájátszásban: odaértek a második helyre az U17-es lányok!

Fantasztikus hajrá a rájátszásban: odaértek a második helyre az U17-es lányok!

Együttesünk 1–0-s sikert aratott az ezüstéremről döntő ki-ki mérkőzésen a Puskás Akadémia otthonában.

Puskás Akadémia U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 0–1 (0–1)
Illés Aka.-Viktória:
Francsics V. – Doncsecz A. (Bukor Z., 64.), Lukács K., Müller Zs., Giczi K. – Sági F., Licskai L., Nagy Cs. (Nagy B., 55.) – Alasz H. (Tóth L. B., 90.), Csombor L. (Kutasy L., 90.), Polovics D. Vezetőedző: Biró Bence.
Gólszerző:
Szalay Gy. (35., 0–1, öngól)

Amelyik csapat nyer, az végez a tabella második helyén – így vághatott neki Biró Bence és Szabó-Kiss Zsófia irányította U17-es korosztályunk az idény utolsó erőpróbájának a velünk azonos pontszámmal rendelkező Puskás Akadémia vendégeként.

A lányok ennek szellemében vetették bele magukat a küzdelembe. Elszántan, motiváltan, igazi csapatként futballoztak, mindemellett taktikailag is nagyon érett, fegyelmezett csapat benyomását keltettük. A 35. percben aztán egy szép támadás után ugyan öngóllal, de előnybe kerültünk, ami egyben azt is jelentette, hogy az első negyvenöt perc után mi álltunk közelebb ahhoz, megszerezzük az ezüstérmet.

A fordulás után aztán nem volt könnyű dolgunk, a hazaiak rendezték a sorokat, váltottak, nekünk pedig nehéz időszakot kellett átvészelnünk. Ilyen helyzetben mutatkozik meg igazán egy csapat ereje, mi pedig most is bebizonyítottuk, hogy a nagybetűs fajtából valók vagyunk. A cserék jól szálltak be a találkozóba, frissességet hoztak, s bár a hazaiak beszorítottak minket, kontráink nagyon komoly veszélyeket hordoztak magukban. Csapatunk rendkívül taktikus játékkal végül megőrizte előnyét és 1–0-s győzelmének köszönhetően felállhat a képzeletbeli dobogó második fokára.

Az előző találkozóhoz hasonlóan most is azt tudom mondani, hogy két ellentétes félidőt láttam. Az első játékrészben nagyon ült, amit szerettünk volna játszani. Remek volt a birtoklásunk, nagyon jól hoztuk ki a labdákat, s bár kiegyenlített volt a játék, úgy gondolom, hogy helyzetek tekintetében mi jártunk közelebb ahhoz, hogy megszerezzük a vezetést. Ha némi szerencsével is, de ez sikerült is, egy szépen kijátszott akció után tudunk előnybe kerülni. Ellenfelünk öngólt vétett, ám azt gondolom, nem vállalok nagy kockázatot, ha azt mondom, ha nem az ő játékosuk, akkor mi fejezzük be góllal az akciót. A szünetben aztán nagyon jól váltott, jól reagáltak a hazaiak, ami minket is rákényszerített arra, hogy átgondoljuk a dolgokat. Az első 5-10 perc meglehetősen kínlódós volt, picit kerestük magunkat, de után – többek között a cserék segítségével is – rendezni tudtuk a sorokat és utána már teljesen rendben voltunk. Nagyon örülök, hogy nem kaptunk gólt, a legjobbkor tudtuk „lehúzni a rolót”. Francsics Virág remekül védett, de valamennyi csapatrészünk védekezése kellett ahhoz, hogy így alakuljon ez a találkozó. Egész héten arról beszéltünk, hogy figyelem, fegyelem, csapatszellem kell ahhoz, hogy legyőzzük a Puskást. Ezt meg is valósították a lányok és ennek köszönhető, hogy sikerült ilyen jó eredménnyel zárni az évet

– fogalmazott a mérkőzést követően Biró Bence vezetőedző.

Az ezüstérmes U17-es csapat névsora: Alasz Hanna, Bukor Zoé, Csarnai Zita, Csombor Luca, Doncsecz Anna, Francsics Virág, Giczi Kata, Kocsi Petra, Kutasy Luca, Licskai Léna, Lukács Korina, Müller Zsófia, Nagy Barbara, Nagy Csenge, Polovics Dorina, Sági Fruzsina, Szilvási Nelli, Takács Míra, Tóth Lili Boglárka, Varga Zsófia

Szakmai stáb: Biró Bence, Faggyas Milán vezetőedzők, Szabó-Kiss Zsófia asszisztens edző, Fabsitz András, Szvorda Melinda kapusedzők, Orbán Attila, Móricz Attila erőnléti edzők, Sitku Boglárka, Csillag Péter, Szabó Adrián masszőrök.