Mindkét csapat nyerhetett volna, egyik sem tette

Mindkét csapat nyerhetett volna, egyik sem tette

Taktikus futball, fegyelem és gólra törő játék jellemezte mindkét csapatot.

Illés Akadémia U16 – MTK Budapest U16 1–1 (1–1)
Illés Aka. U16:
Őri K. – Szép (Szücs, 68.), Tasnádi, Nyári, Molnár L. – Bolla Á., Markó – Tóth E. (Hende, 46.), Söptei (Tóth K., 86.), Szele (Kelemen G., 80.) – Klement. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Szele (37., 1–1)

A tabellán mindössze egy pont választotta el egymástól a két csapatot, így izgalmas mérkőzésre volt kilátás. Főleg annak tükrében, hogy a két klub mindenkor az épített játékot helyezi előtérbe.

Egy átlövésből a 12. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat, a 22 méteres kísérlet meg is pattant, végül a kapu jobb felében kötött ki, 0–1. Hamar jöhetett volna az egyenlítés, hiszen a védőzónában szereztünk labdát, Klement Dávid átadását Szele Máté tette kapura, ám a gólvonalon álló bekk tisztázni tudott! A meccs abszolút kiegyenlített szakaszába érkezett, aztán a félidő hajrájában egyenlíteni tudunk! Söptei Bálint a 16-os vonaláról dobta ki a labdát balra Szele Máténak, aki egy igazítás után az ötös sarkáról a kapus lába között lőtt a kapuba, 1–1.

A második félidőben is élénk, változatos, sok kisebb lehetőséget hozó játékot láthattunk. Nagy öröm volt számukra a 68. perc, ugyanis Szép Ákos cseréjeként Szücs Péter léphetett pályára, aki sípcsonttörése után tért vissza: legutóbb tavaly májusban szerepelhetett! A hajrában egy oldalszabadrúgás utáni fejesnél a vendégkapus kezéből kicsúszott a labda, ám másodjára – a gólvonal környékéről – összekaparta azt, így több gól nem született, 1–1-gyel zártak a felek.

Nem kezdtük jól a meccset, ráadásul egy megpattanó lövés után gólt is kaptunk. Ilyen szériában vagyunk, az előző találkozókon is hasonló úton-módon jutott a kapunkba a labda… Azt gondolom, hogy nagyon jól visszajöttünk a meccsbe, egy erős bő 20 perc alatt pedig két nagy lehetőségünk volt, amelyek közül az egyiket gólra is tudtuk váltani! A szünetet követően is megtettünk mindent azért, hogy a magunk javára fordítsuk a mérkőzést. Azt láttam, hogy a mérkőzés összeképe alapján reális a döntetlen – volt helyzetük a fővárosiaknak és nekünk is, hiszen nyílt meccset játszottunk. Mentálisan rendben voltunk! Annak pedig külön örülök, hogy tudtunk az U17-es korosztálynak is segíteni, akiknek a győzelméhez ezúton is gratulálok

– mondta a mérkőzést követően Németh Richárd.