Nem adtuk fel az utolsó utáni percben sem!

Nem adtuk fel az utolsó utáni percben sem!

Negyedik döntetlenjét játszotta tavasszal az Illés Akadémia U14

Illés Akadémia U14 – Vasas Kubala Akadémia U14 2–2 (0–1)
Illés Aka. U14: Schepanski – Bock, Fonnyadt, Takács Á., Szalma – Magadics (Székely, 64.), Molnár B., Angler B. (Bujdos, 52.) – Lakatos (Reiber, 70.), Orbán (Szakács, 41.), Módly (Németh B., 41.). Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerzők: Molnár B. (58., 1–1), Németh B. (81., 2–2)

Az eddig lejátszott 19 forduló alapján két egyforma képességű csapat találkozott Szombathelyen, hiszen az Illés Akadémia és a Vasas Kubala Akadémia is 24-24 begyűjtött pontnál járt. Eddig már kétszer futottak össze a felek a 2023/2024-es kiírásban, mindkétszer az idegenben szereplő csapat győzött. A piros-kékek 5–2-re nálunk, míg mi 2–0-ra a Fáy utcában.

Kevés lehetőséget hozott az első játékrész, inkább pontrúgásokig jutottunk el, ám a félidő közepén vezetéshez jutottak a vendégek. Labdát veszítettünk, a szélen mögénk tudtak kerülni és a beadást centerpozícióból értékesítettek az angyalföldiek, 0–1. Hasonló szituációk után veszélyeztettek a fővárosiak, ám ezekből nem született gól, ők mehettek szűk előnnyel a szünetre.

A második félidő elején átvettük a kezdeményezést, és Lakatos Krisztián szöglete után egyenlítettünk Molnár Barnabás révén! Inkább nekünk állt a zászló, amikor 8 perccel a vége előtt a Vasas szöglethez jutott, és az ide-oda pattogó labdát a kapunkba juttatták a piros-kékek. Bosszantó volt, hiszen kimondott helyzete nem volt a II. játékrészben a budapestieknek. A 80. percben Molnár Barnabás kiugratásával Bujdos Botond lépett meg, lövésénél nagyot védett a vendégkapus. A szögletet a másik oldalra csúsztatták ki. Az újabb sarokrúgást Reiber Marcell tekerte középre, Németh Barnabás pedig kiegyenlített, így hatodik tavaszi meccsén negyedjére ikszelt Körhöcz György együttese.

Labdabirtkolásban nyugodtak voltunk, a játékunk is rendben volt, ám a félidő felétől érthetetlenül idegessé váltunk és egy labdavesztést követően a vendégek kerültek előnybe. A szünetet követően jól néztünk, jól szálltak be a cserék. Egyenlítettünk, inkább az volt a meccsben, hogy megnyerjük azt. A váratlan bekapott gól után nem pánikoltunk, és mentális erőnket mutatja, hogy egyenlíteni is tudtunk. A második félidei játékért dicséret illeti a srácokat, gratulálok nekik a pontszerzéshez

– mondta Körhöcz György vezetőedző.