Hengerelt közvetlen riválisa ellen az Illés Akadémia U17

Hengerelt közvetlen riválisa ellen az Illés Akadémia U17

Ötletes, gólra törő futballal rukkolt ki Kovács László és Berning Adrián együttese.

Illés Akadémia U17 – Kelen SC U17 6–0 (5–0)
Illés Aka. U17:
Farkas D. – Abért B., Németh R., Erdei, Garai – László (Tóth Á., 80.), Bécsy, Paizs (Liplin, 62.) – Sipos-Kiss (Sági, 46.), Pljesovszki (Csalló, 62.), Szabó M. M. (Gyapjas, 75.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Plesovszki (2., 1–0; 20., 3–0; 30., 11-esből, 4–0), Bécsy (18., 2–0), Németh R. (35., 5–0), Szabó M. M. (46., 6–0)

Az U17-es bajnokság rangadója várt a felekre, hiszen a 15 forduló után 36 ponttal álló Illés Akadémia fogadta a három egységgel kevesebbet gyűjtő Kelen SC-t. A kelenföldi találkozón 1–0-ra győztünk.

Most is hamar vezetést szereztünk, az alaphangot Pljesovszki Gergő adta meg. Nem sokkal később egy remek akció végén az éles szögből leadott lövésnél a kapufa segítette ki a vendégeket, sajnos a kipattanót nem tudtuk gólra váltani. Ám a 18. percben meg tudtuk duplázni az előnyünket: egy bal oldali szögletre remekül érkezett Bécsy Bendegúz és 4 méterről a bal sarokba bólintott, 2–0. Másfél perc múlva egy szép akció végén Pljesovszki Gergő az ötös bal sarkáról a hosszúba lőtt, 3–0! Félóra telt el, amikor büntetőhöz jutottunk, amit Pljesovszki Gergő magabiztosan értékesített, azaz 30 perc alatt mesterhármast szerzett támadónk! Jobb oldali sarokrúgás után is eredményesek tudtunk lenni: ezúttal Németh Richárd érkezett és csúsztatott a hosszú sarokba, 5–0. Az első félidőben eldöntöttük a három pont sorsát.

Ilyenkor nehéz feladat felpörögni a folytatásra, ám mi úgy kezdtük a második játékrészt, ahogy a meccset is: góllal! Az első akciónk a bal oldalon futott, Szabó Máté Mihály egy remek csellel megforgatta védőjét, majd éles szögből a hosszú alsóba bombázott, 6–0. Az első 15 forduló alatt mindössze 15 gólt kapott a Kelen, ötször is lehúzták a rolót, ma azonban nem volt ellenszerük támadásainkra. A zöld-fehérek ezzel a különbséggel is megérdemelten győztek.

Az eddig fordulók eredményei alapján az első fogadta a második helyezettet. A rangadót megalapozta a gyors gól, ám mi ekkor sem álltunk le, maradéktalanul teljesítettük azt, amit magunkkal szemben elvártunk. Egy csapat voltunk, együtt gondolkodtunk és együtt cselekedtünk, ebből pedig nagyon szép gólok kerekedtek ki. Az első félidő ebből a szempontból extra volt! A nagy meleg már rányomta bélyegét a második játékrészre, a győzelemhez gratulálok a csapatombank

– vélekedett Kovács László.