Mielőbbi jobbulást kívánunk, Szücsi!

Mielőbbi jobbulást kívánunk, Szücsi!

Ötödik helyen zárt az Illés Akadémia U16, Németh Bence lett a torna legjobb kapusa.

Az első napi eredmények alapján Németh Richárd és Varga Roland együttese az ötödik helyért küzdhetett meg az Ondřeje Voříška Emléktornán. A találkozóra való felkészülés nyomott hangulatban telt, hiszen Szücs Péter tegnapi sérülése nagyon komolynak tűnik: sípcsonttörést szenvedett, valószínűleg a jövő héten már műtétre is sor kerül. Ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk!

A délelőtti helyosztón a másik csoport harmadikja, a cseh FC Trinity Zlín volt az ellenfelünk, akiket 2–0-ra legyőztünk! Az első félidő 12. percében Krone Niklas lépett ki a védők között, a kapust is kicselezte, majd önzetlenül Sipos-Kiss Dániel elé tálalt, ő pedig az üres kapuba lőtt, 1–0. Egyértelmű fölényt alakítottunk ki, nálunk volt többet a labda, a kelet-morvaországiak egy-egy hibánkból lehetőségekhez jutottak, ám ezeket könnyedén hatástalanítottuk. A II. félidő közepén kettőre növeltük az előnyünket: Sági Marcell lépett be a büntetőterületen belülre, ahol buktatták. A 11-est ő maga vállalta és értékesítette is, kialakítva a 2–0-s végeredményt.

Az Ondřeje Voříška Emléktornát a felvidéki Zsolna (MŠK Žilina) nyerte meg, az Illés Akadémia U16 az ötödik helyen végzett. Különdíjat kapott Németh Bence, aki a torna legjobb kapusának választottak meg a szakemberek.

A torna előzménye a hétfő óta elvégzett munka volt, így igazán sok idő nem volt a felkészülésre – ezt éreztem is, hiszen nem voltunk frissek. Ennek ellenére az első meccs döntő volt, ott az előnyünk sajnos elfogyott. Ha ezt behúzzuk, akkor a négy között végezhettünk volna. A tegnapi és a mai győzelmeinket Szücs Péternek ajánljuk! Gyors gyógyulást, mielőbbi felépülést kívánok neki a stáb és a társak nevében. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan visszatérhet hozzánk! A torna második felére szűkült a keretünk, hiszen a 15 mezőnyjátékosból kettőre nem számíthattam, így a variációs lehetőségeink száma lecsökkent. Az első két találkozóban volt több, a harmadikra azonban megráztuk magunkat és küzdöttünk a sajnálatos sérülést szenvedett srácokért is: ezt a lendületet átvittük a mai napra is, így győzelemmel zártuk az eseményt. A gyerekek kihozták a formájukból a maximumot, dicséret illeti őket

– értékelt Németh Richárd vezetőedző.